Anasayfa Kitap Cevapları
11 Mart 2024, 0:46 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-231-232-233-234-235-236. Cevapları Sonuç Yayınları

Atatürk’ün Hayatı Metni Cevapları

7. TEMA Milli Mücadele ve Atatürk: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili neler biliyorsunuz?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te dünyaya geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu, ilk cumhurbaşkanı olduğunu ve 1938 yılında vefat ettiğini biliyorum.


2. Atatürk’ün fotoğraflarını nerelerde görüyorsunuz?
Cevap: Atatürk’ün fotoğraflarını okullarda, hastanelerde, karakollarda, iş yerlerinde görüyorum.


3. Atatürk’ü üç kelimeyle ifade etmeniz istenseydi bu kelimeler neler olurdu? Niçin?
Cevap: Zeki, çalışkan ve lider olarak ifade ederdim. Çünkü zekasıyla ülkemizi kurtarmış liderlik yapmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Atatürk’ün adını duyduğunda aklına neler geliyor? Noktalı yerlere yaz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Sonuç Yayınları


2. Etkinlik

Görseldeki kişilerin adlarını ve Atatürk’e yakınlık derecelerini yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Etkinlik

Cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yay ayraç içine yazalım.
Cevap:

• Yıl, bin sekiz yüz seksen birdi.
(sene)

• Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa, ona Kemal adını verdi.
(isim)

Sonraki Ödev:  Noktanın Kullanımına Uygun Örnek Cümleler Yazınız

• O her zaman ulusunun özgürlüğü için çalıştı.
(millet)

• Başkomutanlığını yaptığı bu savaş, zaferle sonuçlandı.
(galibiyet)


4. Etkinlik

Atatürk’ün gittiği okulları noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

  • Mahalle Mektebi
  • Şemsi Efendi Okulu
  • Selanik Mülkiye Rüştiyesi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Sonuç Yayınları

5. Etkinlik

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Atatürk, nasıl bir komutandı?
Cevap: Atatürk, özgürlük için savaşan ve her savaşta zafer kazanan bir komutandı.


2. Atatürk’ün babasının adı nedir?
Cevap: Ali Rıza Bey’dir.


3. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı niçin başlattı?
Cevap: Yurdumuzu işgal etmiş düşmanlardan kurtarmak için başlatmıştır.


4. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı kimdir?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.


5. Ülkemizin yönetim şekli nedir?
Cevap: Cumhuriyet


6. Türkiye Cumhuriyeti’ni kim kurdu?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.


7. Atatürk nerede öldü?
Cevap: Dolmabahçe Sarayı’nda öldü.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Sonuç Yayınları

6. Etkinlik

Aşağıdaki cümleleri okuyarak şehir adlarının nasıl yazıldığını ve bunlara getirilen eklerin nasıl ayrıldığını söyleyelim.

Atatürk, Selanik’te doğdu.

Çanakkale’de bir destan yazıldı.

Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı.

Cevap: Şehir adlarının ilk harfi büyük harfle yazılır ve getirilen ekler kesme işaretiyle ayrılır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, köyde yaşayıp okula gitmeseydi veya sınava girip askeri okulu kazanamasaydı Atatürk’ün hayatı nasıl gelişirdi?
Cevap: Atatürk kendini bu kadar geliştiremez ve lider olamazdı. Normal bir okul okuyarak meslek sahibi olarak hayatına devam ederdi.


7. Etkinlik

Aşağıdaki metinde yay ayraçlar ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap:

Matematik öğretmeni, Mustafa (  ) ya Kemal adını vermiştir ( . )
Cumhuriyet, Atatürk (  ) ün önderliğinde kurulmuştur ( . )
Atatürk, çalışkan ( , ) başarılı ve ileri görüşlü bir liderdi ( . )


8. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımı ile ilgili yanlışlıklar yapılmış. Yanlış yazılmış kelimelerin altını çizelim. Cümleleri doğru bir şekilde yazalım.
Cevap:

  • Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) samsun’a çıktı.
Sonraki Ödev:  Sağlıklı Yaşam Konulu Bir Metin Yazınız.

Cevap: Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) Samsun’a çıktı.

  • 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) türkiye büyük millet meclisi açılmıştır.

Cevap: 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi)Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Sonuç Yayınları

9. Etkinlik

Haydi, Atatürk’ün çocukluk anılarından birini aşağıdaki noktalı yerlere yaz.
Cevap: Atatürk 10’lu yaşlarındayken birdirbir oynamasını seven İlbay’ın kendisine oyunda katılmasını istemiştir. Atatürk bu oyunu sevmesede arkadaşları zorlayarak onu almayı başarmışlar ancak Atatürk birdirbir oynarken ısrarla eğilmeyeceğini söylemiş, oyunda sıra kendisine geldiğinde eğilmeden dik durmuştur. Eğilmemekte ısrarcı olan Mustafa Kemal, “Oynamak isteyen vars aben eğilmeden atlasın” demiştir.


10. Etkinlik

Arkadaşlar, Atatürk’le ilgili bir akrostiş çalışması yapalım mı? Ne dersiniz? Sonra da etrafını süsleyelim.
Cevap:

Atam deyince bana
Türk geliyor aklıma
Atam kurtardı
Türk milletini
Ülkemizden düşmanı kovdu
Rahatça uyu sen Atam
Kaldı senden hatıralar
Gözde Gökdere


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Gazetelerden, dergilerden veya İnternet ortamından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili şiir, düzyazı ve görsel gereçler getiriniz.
Cevap:

Atatürk’ün Armağanı

Gökyüzünde bir renk cümbüşü başlar,
Baharın çocuklara armağanı dolar.
23 Nisan’la gönüller coşar,
Bayram sevinciyle her yana yayılır.

Atatürk’ün armağanı bu gün onlara,
Birer minik kahraman, geleceğin yıldızları.
Özgürlük aşkıyla büyürler, yeşerirler,
Yarının büyük liderleri olurlar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap