Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 18:27 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107-108-109. Cevapları Anka Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü 5.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

5. DİN VE TEMİZLİK : 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107-108-109. Cevapları Anka Yayınları


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 107 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1. İslamiyet’in temizliğe verdiği önemi anlatınız.
Cevap: İslam dininde hem maddi hem manevi temizlik çok önemlidir. Önemli olduğu gusül ve abdestin farz olmasından görülmektedir.

2. İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: İbadetlere başlamadan önce abdest alınarak temizlik yapılır. Bu şekilde ibadete başlanılır. İbadet için temizliğin önemi bu şekilde anlaşılır.

3. Temizliğin sağlık açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Temiz insan pis ortamdan uzak olur. Bu sayede hastalıkların bulaşma riski de az olur.

4. Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz.
Cevap: Etrafa çöp atmamalı atanları ise uyarmalıyız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 47-48. Cevapları Anka Yayınları

5. Evimizin temiz olması için neler yapabiliriz? Söyleyiniz.
Cevap: Evimizi kirletmemeli ve temizliğini düzenli olarak yapmalıyız.


B. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz

1. Aşağıdakilerden hangisi, doğrudan beden temizliğiyle ilgili bir durumdur?
Cevap: C) El ve yüzün sık sık yıkanması

2. Aşağıdakilerden hangisi, maddi temizlik kapsamında değerlendirilir?
Cevap: B) Tırnak kesmek

3. “İslam dininde temizlik için …………………. kavramı kullanılır . …………………… kavramı bedenin, elbiselerin, çevrenin temiz olmasını; abdest almayı ve manevi temizliği kapsar.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan bölümlere hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B) Taharet


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 108 Cevapları Anka Yayınları

C. Aşağıdaki hadislerde boş bırakılan yerlere, kutucuklardaki kelimeleri uygun şekilde yerleştiriniz
Cevap:

“Doğruluğa yapışın, ondan ayrılmayın. Çünkü doğruluk iyiliğe, iyilik de cennete iletir. Yalandan kaçının. Çünkü yalan kötülüğe götürür, kötülük de cehenneme iletir…” (Müslim, Birr, 102.)

“Münafığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, vadederse (söz verirse) sözünü yerine getirmez, kendisine bir şey emanet edildiği zaman ona hiyanet eder.” (Buhârî, İman, 25.)

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 92-93-94. Cevapları Anka Yayınları

Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, “maddi, eller, kul, sabun, temizliği, misvak, abdest, ellerimi, ayaklar, manevi” kelimelerini uygun şekilde yerleştiriniz.
Cevap:

1. Yemekten önce ve sonra, tuvaletten çıkınca ellerimi mutlaka sabun ve suyla temizlerim.
2. Namazdan önce abdest almak şarttır.
3. Beden, elbise ve çevre temizliği maddi temizlik; duygu ve düşüncelerin temiz olması da manevi temizlik olarak adlandırılır.
4. İslamiyet, temizliği bazı ibadetlerin ön şartı saymıştır.
5. Abdest alırken ilk önce eller, en son da ayaklar yıkanır.
6. Çevrenin kirletilmesi dinimize göre kul hakkı yemektir ve günahtır.


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 108 Cevapları Anka Yayınları

D. Okulumuzun temiz ve düzenli olması için neler yapabiliriz? Aşağıdaki şemaya yazınız.
Cevap:

⇒ Çöpleri çöp kutusuna atmalıyız.
⇒ Okul eşyalarına zarar vermemeliyiz.
⇒ Yerlere tükürmemeliyiz
⇒ Sıralarımızı düzenli bırakmalıyız
⇒ Kurallar konulabilir.
⇒Lavabolar temiz tutulmalı.

5.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.