Anasayfa Kitap Cevapları
25 Şubat 2024, 11:46 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 169-170-171. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri 5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

5. ÜNİTE AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 169-170-171. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları ATA Yayınları

A) Aşağıdaki ifadelerde noktalı yerleri kutucuklardaki uygun kavramlarla tamamlayalım. İfadeleri tamamlarken bazı kavramların sonuna uygun ekler getirmeyi unutmayalım
Cevap:

1. Geçmişteki insanlar aydınlanmak için ….yağ lambası….. kullanmışlardır.
2. Mum, ….is… ve …..koku…… çıkaran aydınlatma aracıdır.
3. İs ve koku çıkarmayan aydınlatma araçlarına örnek olarak ……..ampul….. verilebilir.
4. Sesi kaydetmek için kullanılan araçlara örnek olarak ….fonograf… verilebilir.
5. Işığın yanlış yerde, yanlış zamanda, gereğinden fazla kullanılmasına ……ışık kirliliği…. adı verilir.
6. İşitme kaybını önlemek için ……şiddetli…. sesten korunmak gerekir.
7. Işık kirliliği ……deniz kaplumbağalarının…….. neslinin tükenmesine neden olabilir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 166-167-168-171. Cevapları Sözcü Yayıncılık

B) Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

(Y) 1. Gaz lambası günümüzde yaygın olarak kullanılan aydınlatma araçlarındandır.
(D) 2. Ampulün icadından önceki aydınlatma araçlarının kullanımı zordur.
(Y) 3. Edison, gramafonu icat etmiştir.
(D) 4. Ders çalışırken ışığın sol üst veya sol arka taraftan gelmesi gerekir.
(D) 5. CD çalar, kaydedilen sesin dinlenmesini sağlar.
(Y) 6. Mikrofon, ses kaydetmek için kullanılan bir araçtır.
(D) 7. Işık kirliliğini önlemek için uygun aydınlatma araçlarının kullanılması gerekir.
(Y) 8. Ses şiddetinin diğer adı gürültüdür.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları ATA Yayınları

C) Aşağıdaki kavramları uygun açıklamalarla ok kullanarak eşleştirelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları ATA Yayınları


Ç) Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazalım.

1. Otomobillerde far olmasaydı ne gibi zorluklar yaşanırdı?
Cevap: Akşam olunca, tünellerde ışık olmadığı için kaza yaşama riski çok yüksek olurdu.

2. Elektriğin olmadığı bir dönemde yaşasaydınız aydınlatma sorununu nasıl çözerdiniz?
Cevap: Kandil, meşale gibi araçları kullanırdım.

3. Ses şiddetini artıran araçlar olmasaydı ne gibi zorluklar yaşanırdı?
Cevap: Ses şiddetini arttıran araçlar olmasaydı acil durumlarda bildirmek zor olurdu.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192-193-194-195. Cevapları MEB Yayınları

4. Işık kirliliğinin insana veya çevreye olan zararlarından iki tanesini yazınız.
Cevap: Işık kirliliği ekosistemin bozulmasına neden olur. Ayrıca insan sağlığını olumsuz etkiler.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları ATA Yayınları

D) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaygın olarak kullanılan aydınlatma aracıdır?
Cevap: A)


2. (…) Yukarıdaki açıklamalarla aydınlatma araçları hangi seçenekte doğru eşleştirilmiştir?
Cevap: B)


3. Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarının kullanım alanlarından biri değildir?
Cevap: C) Gözlemevleri


4. 1. Binaların dış cephesi
2. Panolar
3. Parklar
Yukarıdakilerden hangilerinin uygun aydınlatılmaması ışık kirliliğine neden olabilir?
Cevap: D) 1, 2 ve 3


5. Pelin’in sorusunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Işık kirliliği

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap