Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mart 2022, 16:01 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 265-267-268-269. Cevapları MEB Yayınları

Tartma Problem Çözme ve Kurma Cevapları

6.Ünite Tartma: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 265-267-268-269. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki kütle birimlerini dönüşümleri ile eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları MEB Yayınları


2. Aşağıdaki kütle birimleri arasındaki dönüşümleri yapınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları MEB Yayınları1


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞALIM

1. Kütlesi 75 kg olan bir halterci, kütlesinin 2 katını 3 defa kaldırmıştır. Bu sporcunun toplam kaldırdığı kütle kaç kg’dır?
Cevap:
75 x 2 = 150
150 x 3 = 450 kg


2. Bir kamyon, 30 t kumun önce 12 t 250 kg’ını, sonra 13 t 600 kg’ını taşımıştır. Geriye taşınacak kaç kg kum kalmıştır?
Cevap:

12 t 250 kg + 13 t 600 kg = 25 t 850 kg → taşımıştır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 240-241. Cevapları MEB Yayınları

30 t – 25 t 850 kg = 4 t 150 kg
4 t 150 kg = 4150 kg


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları MEB Yayınları

3. Hüseyin, her biri çeyrek kilogram olan kuru üzüm paketlerinden 8 tane almıştır. Yanına da yarım kilogramlık 6 paket leblebi almıştır. Buna göre Hüseyin’in kaç kilogram çerez aldığını bulunuz.
Cevap:

8 x 250 = 2000 kg
6 x 500 = 3000 kg
3000 + 2000 = 5000 kg


4. a) Karpuzların her biri 12 kg, kavun ise 8 kg’dır. Kavun ve karpuzların toplam kütlesi kaç kg’dır?
Cevap:

4 x 12 = 48 kg
1 x 8 = 8 kg
48 + 8 = 56 kg


b) Pazarcı Furkan amca; 3 kg domates, 5 kg soğan, 2 kg havuç, 250 g kuru biber, 500 g sarımsak sattı. Furkan amcanın sattıklarının kütlesi kaç g’dır?
Cevap:

3 kg + 5 kg + 2 kg = 10 kg
250 g + 500 g = 750 g
10 kg + 750 g = 10 kg 750 g


c) Pazarcı Furkan amca; 10 gün boyunca her gün 15 kg salatalık, 25 kg patates, 20 kg soğan, 10 kg limon, 15 kg lahana, 15 kg kırmızı biber satmıştır. Furkan amcanın sattıklarının kütlesi kaç tondur?
Cevap:

10 x 15 = 150
25 x 10 = 250
20 x 10 = 200
10 x 10 = 100
15 x 10 = 150
15 x 10 = 150

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

150 + 250 + 200 + 100 + 150 + 150 = 1000 kg
1000 kg = 1 t


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 269 Cevapları MEB Yayınları

5. Bir laboratuvarda çalışan 30 bilim insanı, 15 gramlık kimyasal bir maddeyi paylaşarak deneyler yapacaklardır. Buna göre her bir bilim insanının araştırması için payına düşen kimyasal maddenin kütlesi kaç miligramdır?
Cevap:

15 g = 15 000 mg
15 000 ÷ 30 = 500 mg


6. Görselden ve aşağıda verilen bilgilerden yararlanarak bir problem kurunuz ve çözünüz.
Cevap:

Problem: Balıkçı Dursun Reis hafta sonu 300 kg palamut ve 2 ton hamsi tutmuştur. Buna göre kaç kg balık tutmuştur?
Çözüm:

2 ton = 2000 kg
2000 + 300 = 2300 kg

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.