Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 2:21 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2.Ünite Yapalım Öğrenelim Cevapları

2.Ünite Trafikte İlk Yardım 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları 72-73-74-75. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 72 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A – Aşağıdaki malzemelerden ilk yardım çantasında bulunması zorunlu olanları ok işareti ile ilk yardım çantasına taşıyınız.
Cevap: İlk yardım çantasında; 1, 2, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 14 bulunması gerekir


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 73 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1. Motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur.
(Y) 2. İlk yardım çantasında çengelli iğne bulundurulması zorunlu değildir.
(D) 3. Mümkünse tıbbi eldiven takılmadan yaralıya müdahale edilmemelidir.
(D) 4. Yaralıya yardım etmeyen kişiye Türk Ceza Kanunu’na göre cezai işlem yapılır.
(Y) 5. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan kişi kendi adını ve adresini söylemek zorundadır.
(Y) 6. İlk yardım bir tıbbi uygulamadır.
(D) 7. İlk yardımı yapan kişi sakin ve soğukkanlı olmalı.
(Y) 8. İlk yardım hastanelerin acil servislerinde yapılır.
(D) 9. Hafif yaralanmalarda yaralanan bölgeyi su ve sabun kullanarak yıkayabiliriz.
(Y) 10.Hafif yaralanmalarda 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak yardım istenmelidir

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.
Cevap:

1. İlk yardım çantasında bulunan malzemelerin nasıl kullanıldığını öğrenmeliyiz.
2. Bir trafik kazasına tanık olan kişi 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istemelidir.
3. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan kişi kendisini tanıtarak olay yeri hakkında doğru bilgi vermek zorundadır.
4. Hasta ve yaralıya ilk yardım eğitimi almış kişilerin dışında kimse müdahale etmemeli.
5. Sıyrık, çürük, bere, ezik vb. hafif yaralanmalarda basit ilk yardım müdahalelerini kendimiz de yapabiliriz


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 74 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ç – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz

1. Aşağıdaki malzemelerden hangisinin ilk yardım çantasında bulunması zorunlu değildir?
Cevap: c) Tırnak makası

2. Bir trafik kazasına tanık olan kişi ne yapmalıdır?
Cevap: a) 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak trafik kazası hakkında bilgi vermeli.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 38-39. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıdaki meslek gruplarından hangisi tıbbî müdahalede bulunamaz?
Cevap: c) Polis

4. Hafif yaralanmalarda hangisi kullanılır?
Cevap: b) Yara bandı


D – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. İlk yardım çantasında bulunan malzemeleri ve nerelerde kullanıldığını yazınız.
Cevap: İlk yardım çantasında bulunan malzemeler; sargı bezi, üçgen sargı, küçük makas, iğne, yara bandı, tıbbi eldiven, antiseptik solüsyon, hidrofil gaz steril bulunur. Bunlar acil durumlarda ilk yardım bilgisi olan kişiler yaralanın üzerinde tedavi yapmak amacıyla kullanılır.

2. Trafikte ilk yardım gereken durumlarda kimlerden yardım istenir?
Cevap: Sağlık personeli ve ilk yardım sertifikası olan kişilerden yardım istenir.

3. Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir?
Cevap: Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları yaralanın sakatlanmasına hatta hayatının riske girmesine sebep olur.

4. Hafif yaralara nasıl müdahale edilir?
Cevap: Yaranın üzerine tentürdiyot sürülerek yaranın üzeri kapatılır.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 75 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

E- Aşağıdaki şemayı inceleyerek ilk yardımın önemini anlatan bir afiş hazırlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 75 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.