Anasayfa Kitap Cevapları
17 Aralık 2023, 14:33 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103-104-105. Cevapları MEB Yayınları

Denk Kesirler Cevapları

2. ÜNİTE KESİRLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 101-102-103-104-105. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Aşağıdaki kesirlere denk olan iki kesri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 6/8 = 12/16
b) 10/50 = 20/100
c) 42/60 = 84/120
ç) 6/14 = 12/28


2)Aşağıdaki kesirlerden birbirine denk olan kesirleri bulunuz. Bu kesirlerin yanlarında yer alan kutuları aynı renge boyayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınlar


3) Aşağıdaki kesirlerin denk olması için kutulara yazılması gereken doğal sayıları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınlar


4)Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. yanlış ifadelerin doğrularını söyleyiniz.
Cevap: 3/7 kesri 6/14 ile denktir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 95-96-97. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınlar


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Aşağıdaki kesirleri sadeleştirerek bu kesirlere denk olan kesirleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınlar


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1)Ayşe, eşit büyüklükte iki tepsi börek yapmıştır. Tepsinin birini yirmi dört eş dilime, diğerini ise on iki eş dilime ayırmıştır. Misafirleri için hazırladığı iki tabağa eşit miktarda börek koymuştur. Tabaklardan birine yirmi dört eş dilime ayrılmış tepsideki börekten 14 dilim koymuştur. Ayşe, buna göre diğer tabağa on iki eş dilime ayrılmış tepsideki börekten kaç dilim börek koymuştur?
Cevap:

1. tepsi → 24 eş dilim
2. tepsi → 12 eş dilim

14 dilim ilk tepsiden koyduğuna göre 14/24 2 ile sadeleştiririz
14/24 = 7/12 olduğu için 2. tepsiden 7 dilim verdiğini söyleyebiliriz.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 154-155. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2)Aşağıdaki modellere karşılık gelen kesirleri yazınız. Yazdığınız kesirlere denk kesirler oluşturunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınlar


3)Aşağıdaki kesirleri genişleterek denk kesirler oluşturunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınlar


4)Aşağıdaki kesirleri sadeleştirerek denk kesirler oluşturunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınlar


5)Yanda bütünün eş parçalarından bir kısmı boyanmıştır . Eş parçalardan kaç tanesi daha boyanırsa şeklin 2/3’ü boyanmış olur?
Cevap: 16 – 6 = 10 tane daha boyalı olması gerekir.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınlar


6)Aşağıda eş parçalara ayrılmış bir kısmı boyanmış bütünler verilmiştir. Her bütünün bir parçası daha boyandığında 1/4 kesrine denk gelen modelin altındaki kutuya “✓”işareti koyunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınlar

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.