Anasayfa Kitap Cevapları
7 Aralık 2022, 19:22 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145-146. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

3. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

3. ÜNİTE Yüzdeler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145-146. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Okunuşu “beş tam binde yetmiş üç” olan ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 5,073


2. 206,875 ondalık gösterimindeki 5 rakamının bulunduğu basamağın adı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. Binde birler


3. 79,183 ondalık gösterimindeki 8 rakamının basamak değeri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 0,08


4. Yandaki sayıda noktalı yerlere yazılacak rakamların toplamı kaçtır?
Cevap: D. 12

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 242-244-245. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. 160 TL’sinin %40’ı ile flüt alan Mert’in kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap:

160 . (40/100) = 64
160 – 64 = 96 TL parası kalmıştır.


6. Basamak değeri 0,008 olan rakam, aşağıdaki basamaklardan hangisindedir?
Cevap: A. Binde birler


7. 14/50 kesrinin yüzdelik gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. %28

14/50 = 28/100 = %28


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

8. %7 ifadesinin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  A. 0,07


9. Yandaki bütünün boyalı kısmı aşağıdakilerden hangisi ile gösterilemez?
Cevap: D. 100/34


10. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
Cevap:  B. 34,3 > 33,3 > 33,4 > 32,1


11. 4 TL 35 kr. + 27 TL 25 kr. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 31,6 TL

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58-59-62-68-70-71. Cevapları MEB Yayınları

4,35 + 27,25 = 31,60


B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız.

1. Aşağıdaki işlemleri yapınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Aşağıdaki ifadelerin doğru mu, yanlış mı olduğunu belirleyiniz. Doğru olanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.