Anasayfa Kitap Cevapları
22 Aralık 2022, 9:29 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143-144. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Bir Çokluğun Yüzdesine Karşılık Gelen Miktarı Bulma Cevapları

3. ÜNİTE Yüzdeler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143-144. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Hazırlanalım

Bir mağazada 80 TL olan bluzlar, %25 indirimle satılmaktadır. Bu mağazadaki bluzların indirimli fiyatını nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Fiyatı yüzdelik dilim ile çarparak buluruz.

80 . (25/100) = 20
80 – 20 = 60 TL indirimli fiyatı


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Etkinlik Yapalım

Aşağıdaki tabloda satış fiyatları ve indirim yüzdeleri verilen giysilerin indirimli satış fiyatlarını bulup yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

 Giysilerin indirimli satış fiyatlarını nasıl bulduğunuzu arkadaşlarınıza açıklayınız.
Cevap: Etiket fiyatı ile yüzdelik dilimi çarpıp çıkan sonucu etiket fiyatından çıkararak buldum.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180-181-183-185-186. Cevapları MEB Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

1. Bir gazete satış yerine gelen 3200 gazetenin %40’ı sabah satıldı. Bu gazete satış yerinde sabah satılan gazetelerin sayısını bulunuz.
Cevap:  3200 . (40/100) = 1280 gazete satılmıştır.


2. Melih Bey, fiyatı 2460 TL olan televizyonu, %25’ini peşin ödeyerek satın aldı. Melih Bey’in peşinat olarak kaç Türk lirası ödediğini bulunuz.
Cevap:  2460 . (25/100) = 615 TL ödemiştir.


3. Otomobil ile yola çıkan bir aile, gideceği 520 km yolun %60’ını gidince mola verdi. Bu ailenin, moladan sonra kaç kilometre daha yol gidince gideceği yere ulaşacağını bulunuz.
Cevap:

520 . (60/100) = 312 km yol gitmişlerdir.
520 – 312 = 208 km yol gideceklerdir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 249-250-251. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

4. Satış fiyatı 900 TL olan bir giysinin fiyatından önce %10 indirim yapıldı. Bu giysi satılmayınca indirimli fiyatından %20 daha indirim yapıldı. İkinci indirimden sonra bu giysinin satış fiyatının kaç Türk lirası olduğunu bulunuz
Cevap:

900 . (10/100) = 90TL
900 – 90 = 810 Birinci indirimden olan fiyatı

810 . (20/100) = 162 TL
810 – 162 = 648 TL ikinci indirimdeki fiyatı.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.