Anasayfa Kitap Cevapları
3 Ocak 2022, 20:42 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 146-147. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 146-147. Sayfa MEB Yayınları Kendimi Değerlendiriyorum

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
Cevap:

(D) 1. Dağlık bölgeler için en uygun ekonomik faaliyet hayvancılıktır.
(Y) 2. Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşama üretimdir.
→Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşamaya ulaşım ulaştırma veya lojistik denir.
(D) 3. Bir ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olduğunda, hangi fiyat düşükse kasada o ödenir.
(D) 4. Herhangi bir yerde yeni bir fabrikanın açılması o yerdeki ekonomik faaliyetleri ve sosyal yaşamı değiştirir.
(D) 5. Üretilen mal ve hizmetlerin kullanılmasına tüketim adı verilir.
(D) 6. Turizm bir hizmet sektörüdür.
(Y) 7. Tüketici haklarından faydalanabilmek için satış fişi veya faturamızı saklamaya gerek yoktur.
→Tüketici haklarından faydalanabilmek için fatura veya fişe ihtiyacımız vardır.
(D) 8. Toplumun ihtiyaçlarının değişmesi ve teknolojinin gelişmesi gibi nedenlerle bazı meslekler geçerliliğini yitirmiştir.
(Y) 9. Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik göstermez.
→ Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik gösterir.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları MEB Yayınları

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.
Cevap:

1. Toprağı işlemek, yararlı bitkiler yetiştirmek amacıyla yapılan etkinliklere tarım denir.
2. Orman ve orman ürünlerinin kullanım faaliyetlerine ormancılık denir.
3. Yer altındaki değerli madenlerin araştırılması, çıkarılması ve işlenmesi ile ilgili faaliyetlerin tümüne madencilik denir.
4. Tarım için elverişli olmayan gür otlakların bulunduğu yüksek düzlüklerde hayvancılık yapılır.
5. Sanayi faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde pek çok insan fabrikalarda çalışır.
6. Yaz mevsiminin uzun ve sıcak geçtiği Akdeniz kıyılarında turizm faaliyetleri gelişmiştir


C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. Paragrafta söz edilen mesleklere ait ekonomik faaliyetler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: C) Madencilik, ticaret, turizm

2. Bir bölgede yoğun olarak bulunan meslek dallarına bakarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?
Cevap: B) Bölgede yapılan ekonomik faaliyetler

3. Tüketici Hakları Kanunu’na göre satın aldığımız ürün arızalı, kullanım tarihi geçmiş veya sorunlu çıkarsa bilinçli bir tüketici olarak aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
Cevap: D) Yenisini satın almak

4. Bir pantolon satın aldığımızda aşağıdakilerden hangisi bu pantolonun üretim aşamasında yer almaz?
Cevap: D) Pelin: ‘’Satış mağazasında çalışıyorum.’’

5. Aşağıdaki ham maddesi ve ürünü verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  C) Ayçiçeği-tereyağı

6. Bu fabrika kurulduğunda aşağıdaki gelişmelerden hangisinin olması beklenmez?
Cevap: C) İşsizlik artar


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Toplumun ihtiyaç ve isteklerini göz önüne alarak bu konuda bir şeyler yapmak neden önemlidir? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Toplumun düşünceleri varlığı her zaman önemlidir. Bir toplumda huzur ortamı varsa orada verimlilik, asayiş de vardır. Bundan dolayı toplumun istek ve ihtiyaçları göz önünde tutulmalıdır.

2. Tüketici hakları ile ilgili sorun yaşadığımızda hangi kurumlara başvurabiliriz?
Cevap:

Tarım Bakanlığı
Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri
T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.