4. ÜNİTE: Bilim ve Teknoloji Hayatımızda 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147-148-149 Cevapları MEB Yayınları
Daha önce yapmış olduğunuz araştırmalarda hangi yolları izlediniz? Söyleyiniz.
Cevap: Yaptığımız araştırmalarda öğretmenimizin yönlendirdiği şekilde olan araştırma basamaklarına uyarak araştırmamızı yapıyorduk.Bunlar;
1. Basamak: Konu belirlenir (ilgi duyulan, merak edilen bir problemin seçilmesi).
2. Basamak: Sorunun çözümüne yönelik varsayımlarda (hipotez) bulunulur.
3. Basamak: Konuyla ilgili kitap, dergi, gazete, Genel Ağ vb. kaynaklardan bilgi
toplanır.
4. Basamak: Kaynaklardan elde edilen notlar, konularına göre sınıflandırılır ve
varsayımlara uygunluğu (hipotezler) test edilir.
5. Basamak: Metin oluşturulur. Kullanılan kaynaklar kaynakçada belirtilir.
Yusuf Efe’nin araştırması için ilgi ve yeteneğine uygun konu seçmesi neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Çünkü yapacağımız araştırmayı merak etmeliyiz ki iyi bir araştırma sonucu ortaya çıkarabilelim.Yapacağı araştırma kendi ilgi odağı olmalı ki yaparken sıkılmadan eğlenerek yapmalı.
Yusuf Efe’nin araştırmasında kullandığı bilgiler ile yararlandığı kaynakları dipnot ve kaynakça şeklinde belirtmesi neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Kaynakça ve dipnot araştırmalarda büyük önem taşır.Yazımızın sonuna yardım aldığımız kaynakları yazmazsak bu bir emek hırsızlığı olur.Bu davranışı ile Yusuf Efe doğru bir davranış sergilediğini göstermiş oldu.
Bilimsel çalışma hazırlığı için kişinin önce araştıracağı konuya ilgisinin olması gerekir. Araştırmanın sıralamasına göre ilerlemek verimli ve istenildiği gibi bir sonuç elde etmeyi sağlayacaktır.
çok teşekkür ederim işime yaradı…
çok güzeldi işime yaradı
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.