6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125-126-127. Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125-126-127. Cevapları 1. Kitap bölümünde, ders kitabı sayfa 125-126-127 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerin Sağlığı Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125-126-127. Cevapları MEB Yayınları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.


Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerin Sağlığı Cevapları

3. Ünite – Canlılarda Sistemler: Denetleyici ve düzenleyici sistemlerin sağlığı için dengeli beslenme, düzenli uyku ve hijyen gibi alışkanlıklar edinmek gerekir. Beyin ve omurilik gibi sinir sistemi organları ile hormonların uyumlu çalışması, vücut fonksiyonlarının düzenli şekilde yerine getirilmesini sağlar.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Birinci Kitap

Performans İstasyonu

• “Denetleyici ve düzenleyici sistemlerin sağlığı için neler yapılabilir?” sorusuna cevap aramak için çeşitli araştırmalar yapalım.
Cevap:

  • Dengeli ve düzenli beslenmeli,
  • Uyku düzenine dikkat etmeli,
  • Spor ve egzersiz yapmalı,
  • Hijyen kurallarına uymalı,
  • Bol su tüketmeliyiz.

Farklı bir sayfa mı arıyorsunuz?

İhtiyacınız olan içeriğe aşağıdaki ana kaynaklardan ulaşabilirsiniz:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Birinci Kitap

Pekiştirme İstasyonu-8

Aşağıdaki oyun platformunda bulunan bir kişi, platformda ilerlerken “denetleyici ve düzenleyici sistemlerin sağlığını korumak için yapılması gerekenler” konusunda karşısına çıkan tabelalardaki ifadeleri okuyacaktır. Kişi, tabelalardaki ifadelerin doğru ya da yanlış olma durumlarına karar vererek bulunduğu platform katındaki uygun merdiveni seçerek aşağı ya da yukarı yönde hareket edecektir. 
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Birinci Kitap

1. Kişi ifadeleri hatasız olarak değerlendirirse hangi çıkışa ulaşır?
Cevap: 4. çıkışa ulaşır.


2. Tabelalarda yazan ifadelere ek olarak denetleyici ve düzenleyici sistemlerin sağlığı ile ilgili neler yapılabilir? İki örnek yazalım.
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenmeli ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Birinci Kitap

Bölüm Sonu İstasyonu-2

Aşağıdaki metni okuyalım ve soruları cevaplandıralım.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Birinci Kitap

1. Zahide Hanım’ın merkezî sinir sisteminde yer alan hangi organı, uçak kullanmayı öğrenmesini sağlamıştır?
Cevap: Uçak kullanmayı öğrenmesini beyin sağlamıştır.


2. Zahide Hanım, kuş sürüsüyle karşılaşınca uçağın yönünü aniden değiştirmiştir. Bu ani tepkinin ortaya çıkmasında merkezî sinir sisteminin hangi organı görev almıştır?
Cevap: Merkezî sinir sisteminin omurilik organı görev almıştır.


3. Aşağıdaki tabloda metinde geçen bazı olaylardan örnekler verilmiştir. Bu olaylarda hangi iç salgı bezleri ve hormonlar etkili olmuştur?
Cevap:6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Birinci Kitap


4. Kaan, hangi gelişim döneminde bulunmaktadır?
Cevap: Ergenlik döneminde bulunmaktadır.


5. Kaan’ın içinde bulunduğu gelişim dönemi dikkate alındığında bedeninde hangi değişimler meydana gelmiş olabilir? İki örnek yazalım.
Cevap: Omuzları genişler, yüzünde bıyık ve sakal çıkar.


Sonraki Ödevler