Anasayfa Kitap Cevapları
14 Mart 2024, 10:22 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94-101-102. Cevapları ATA Yayıncılık

Kesirlerle Bölme İşlemi Cevapları

2. Ünite Kesirlerle İşlemler: 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94-95-96-97-98-99-100. Cevapları ATA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 94 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6 arkadaşını evine davet eden Ceren, misafirlerine yaş pasta ikram ediyor. Ceren, pastasının yarısını arkadaşlarıyla diğer yarısını da ailesiyle yemek istiyor. Ceren, her bir arkadaşına eşit miktarda pasta ikram etmek istiyor.
Buna göre Ceren’in her bir arkadaşına pastanın kaçta kaçını ikram etmek istediğini nasıl bulabilirsiniz? Açıklayınız
Cevap: Yarısı 1/2 kesrini gösterir. 6 arkadaşı olduğuna göre kalan pastayı 6 arkadaşına bölme işlemi yaparak paylaştırırız.

1/2 ÷ 6 = 1/2 . 1/6 = 1/12


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 101 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Alıştırmalar

1. Yandaki tabloda, bazı işlemler verilmiştir. İşlemlerin sonuçlarını tablodaki uygun yerlere yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 101 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık


2. 4/7 kesrinin çeyreğini bulunuz
Cevap:

4/7 ÷ 1/4 = 4/7 . 4/1 = 16/7

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163-165. Cevapları ATA Yayıncılık

3. Ceren, 5 kg unu 1/8 kg’lık poşetlere tam dolduruyor. Buna göre Ceren’in kaç poşet unu olur?
Cevap: 5 ÷ 1/8 = 5/1 . 8/1 = 40 poşet unu olur.


4. Kutucuktaki ifadede verilen noktalı yere hangi kesir yazılmalıdır?
Cevap:

1/20 kesrinin yarısı, ………….. kesridir.

1/20 ÷ 2 = 1/20 . 1/2 = 1/40
1/40 yazılır.


5. Kutucuklardaki işlemlerin sonuçlarının çarpımını bulunuz
Cevap:

4 ÷ 4/13 =
4/1 . 13/4 = 52/4 = 13

12/5 ÷ 6 =
12/5 . 1/6 = 12/30 = 2/5

13 . 2/5 = 26/5


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 102 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6. 1/2 ’in içinde kaç tane 1/16 vardır?
Cevap:

1/2 ÷ 1/16 =
1/2 . 16/1 =
16/2  = 8 tane 1/16 vardır.


7. Kutucuktaki işlemin sonucunu bulunuz. Sonucun 14 doğal sayısından büyük olmasının sebebini açıklayınız.
Cevap:

14/1 ÷ 2/3 =
14/1 . 3/2 = 42/2 = 21
işlemin sonucunun 14’ten büyük olmasının sebebi 14’ün içinde tamdan küçük sayı aradığımız içindir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 16-17-18. Cevapları ATA Yayıncılık

8. Kutucuktaki işlemin sonucunu bulunuz. Sonucun 21 doğal sayısından küçük olmasının sebebini açıklayınız.
Cevap:

21 ÷ 7/3 =
21/1 . 3/7 = 63/7 = 9
işlemin sonucunun 21’den küçük olmasının sebebi 21’in içinde tamdan büyük sayı aradığımız içindir.


9. Tahtada yazılı olan işlemde yerine kaç yazılmalıdır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 102 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık


10. 2 tam  1/8 ÷ 3 tam 1/4 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

2 tam 1/8 → 17/8
3 tam 1/4 → 13/4

17/8 ÷ 13/4 =
17/8 . 4/13 = 68/104 = 17/26


11. Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 1 arası 9 eş parçaya, 1 ile 2 arası 3 eş parçaya ayrılmıştır. Sayı doğrusundaki ▲ ve ■ sembollerine karşılık gelen kesirlere göre ▲ ÷ ■ işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 102 Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap