Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 13:28 - Aysel Alpay Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138-139-140. Cevapları ANKA Yayınevi

4. Tema Değerlendirme Soruları Metni Cevapları

4. TEMA: Milli Kültürümüz: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138-139-140. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları ANKA Yayınevi

A. İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız

1. Pınara neden Erenler Pınarı denilirmiş?
Cevap: Ulu kişilerin konakladığı bir su olduğu için Erenler Pınarı denilirmiş.

2. Pınar neden mateme bürünmüş?
Cevap: İşgal edildiği için mateme bürünmüştür.

3. Pınar daha sonra Türk askerini nasıl karşılamış?
Cevap: Otlardan, sazlardan arınmış bir şekilde karşılamıştır.

4. Pınarın suyunu çoğaltan nedir?
Cevap: Askerler içtikçe çoğalmıştır.

5. Bildiğiniz efsaneler nelerdir? Bu efsaneleri sınıfta anlatınız.
Cevap: Bildiğim tek efsane Ergenekon Destanı’dır. Bir savaş mağlubiyeti sonrası düşmanların kendini bulamayacağı bir yere sığınan Oğuz’lar, Ergenekon isimli yerlerde binlerce yıl konaklamışlar. Ergenekon isimli yerde akarsular, pınarlar, çeşitli bitkiler, çayırlar, meyve ağaçları, çeşitli av hayvanları vardı. Bu nedenle Oğuz’lar burayı buldukları için tanrıya şükretmişler. Oğuz’lar bu bölgede o kadar çok genişlemişler ki Ergenekon bölgesine sığamamışlar ve eskisinden daha güçlü şekilde ana vatanlarına geri dönmüşler.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 50-53-54-55-56-57-59 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları ANKA Yayınevi

1. Balkan yöresine ait olan yukarıdaki türküyü okuyunuz. Konusunu ve ana duygusunu yazınız

Konusu: İki sevdalının yaşadıkları yerden birbirleri için uzaklaşmaları
Ana duygusu: Fedakarlık


2. Her cümleyi aşağıda verilen kelimelerden uygun olanıyla tamamlayınız.
Cevap:

Hafta sonu Aydın’a gidecektik …ama… yağmur yağdı.
İdil’e çok ısrar ettik …ancak…. şarkı söyletemedik.
Biz de gideriz …yalnız…. davet edilirsek.
Doruk çok yorulmuştu …fakat.. yine de elinden geleni yaptı.
Bu gün okula gelmedi …yoksa…. hastalandı mı?
Yemek masasına oturdu, ekmeği böldü …yalnız… yiyemedi.
Kakava Şenliği’ne gidecektik …ya da… Tekirdağ Kiraz Festivali’ne.
Gökyüzünde hiç bulut yoktu …oysa… hava durmadan gürlüyordu.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları ANKA Yayınevi

3. Aşağıdaki deyimlerle anlamlarını örnekte olduğu gibi eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları ANKA Yayınevi


4. Aşağıdaki görselin anlattığı atasözünü bulunuz ve anlamını açıklayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları ANKA Yayınevi


5. Aşağıdaki kelimelerle isim ve sıfat tamlamaları oluşturup yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları ANKA Yayınevi

isim Tamlaması:

  • Arabanın koltuğu
  • Kitabın kapağı
  • Türk bayrağı
  • Ülkenin özgürlüğü
  • Okuma kitabı

Sıfat Tamlaması:

  • Kırmızı bayrak
  • Kırmızı kalem
  • Cesur Ülke
  • Kırmızı yazı
  • Özgür Ülke

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap