Anasayfa Kitap Cevapları
14 Şubat 2024, 21:58 - Aysel Alpay Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169-170. Cevapları ANKA Yayınevi

5. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

5. TEMA: Sanat: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169-170. Cevapları ANKA Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları ANKA Yayınevi

1. Dans etmeyi kim sevmez ki? Dans, insanlık sanatı kadar eski bir sanattır. Dans, birçok kültürde önemli bir yere sahiptir çünkü kimi zaman insanlar kendilerini dansla ifade etmişlerdir. Bunu çok eski dönemlerde yaşamış uygarlıkların duvar resimlerinden ve dans sahnelerini anlatan eski yazılarından anlıyoruz.

Bu parçaya konulacak en uygun başlık aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) Yazı ve Dans
B) Dansın İnsan Hayatındaki Önemi
C) Dans ve Uygarlık
D) Dansın Tarih İçindeki Gelişimi


2. (I) Mimarlık, en basit tanımıyla “Belirli ölçü ve kurallara göre yapılar yapma sanatıdır.” (II) Tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. (III) İnsan, mimari yapılarda sağlamlık, işlevsellik, kullanışlılık ve güzelliğin peşinden koşmuştur. (IV) Yani insan, her zaman düşüncelerini yapılarına yansıtmıştır.

Bu parçanın ana düşüncesi numaralandırılmış cümlelerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: D

A) I
B) II
C) III
D) IV

Sonraki Ödev:  Türk Dilinin Ana Dili Olarak Kullanıldığı Devletleri Araştırınız

3. Aşağıdakilerden hangisinde “bilmek” kelimesinin anlamıyla kullanımı birbirine uymamaktadır?
Cevap: D

A) Bir şeyi anlamış veya öğrenmiş bulunmak Bunu bilmek, onun içini rahatlattı.
B) Bir bilim veya sanat dalında yeterli olmak Yani kısacası bu mükemmel dilimizi kimse bilmez, okumaz.
C) Bir iş yapmaya alışmış olmak, elinden gelmek Halı dokumayı çocukluğumdan beri bilirim.
D) Sorumlu tutmak Sanat hakkında pek bir şey bilmiyor.


4. Aşağıdakilerden hangisi sanat dallarından biri değildir?
Cevap: C

A) Müzik
B) Tiyatro
C) Öykü
D) Resim


5. Aşağıdakilerden hangisi sanat değeri taşımaz?
Cevap: B

A) Roman
B) Sözlük
C) Şiir
D) Masal


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları ANKA Yayınevi

6. “Ülkemizde sanata ve sanatçıya değer verilmemektedir.” sözü bana her zaman yanlış gelmiştir. Çünkü halk, gerçek sanatçıyı diğer sanatçılardan ayrı bir yere koyar. Ona hak ettiği saygıyı geçmişte de göstermiştir bugün de göstermektedir. Bence bir sanatçı için önemli olan budur.

Bu parçada neden söz edilmektedir?
Cevap: D

A) Halkın, gerçek sanatçıları diğerlerinden ayırt edememesinden
B) Sanatçıların toplumun kültürünü ilerlettiklerinden
C) Sanatçıların hak ettikleri değeri görememesinden
D) Halkın, gerçek sanatçılara her zaman değer verdiklerinden

Sonraki Ödev:  Astronot Olduğunuzu Hayal Ediniz. Uzayda Geçirdiğiniz Bir Günü Anlattığınız Hikaye Edici Metin Yazınız

7. Aşağıdaki terimlerin ilgili olduğu sanat dallarını yazınız.
Cevap:

Flüt-nota-es: Müzik
Tuval-fırça-yağlı boya: Şiir

Uyak-dize-dörtlük: Resim
Sahne-dekor-replik: Tiyatro


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tüm kelimeler basit yapılıdır?
Cevap: D

A) Tuzlu yemekler sağlığa zararlıdır.
B) Yazın birçok insan güneyde tatil yapmayı seçiyor.
C) Sessizlik insana her zaman huzur vermez.
D) Müzik, her zaman ruhuma iyi gelir.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır?
Cevap: C

A) Sinema ve tiyatro arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım.
B) Annemle ablam oraya üç yıl önce gitti.
C) Adamın bağırmasıyla herkes bir yana kaçıştı.
D) Çok uykusuzum çünkü gece uyuyamadım.


10. Aşağıdaki doğru-yanlış tablosunu dolduralım.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları ANKA Yayınevi

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap