Anasayfa
22 Ekim 2021, 0:27

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-85-86-87. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 82, 83, 84, 85, 86, 87. Sayfa MEB Yayınları Ev Yaşamı

3. TEMA: Çocuk Dünyası Hazırlık Çalışmaları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Farklı ülkelerdeki çocukların ev ve okul yaşamları ile ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

  • Almanya’da eğitim sistemine göre öğrencilerin okul hayatları 6 yaşında başlamaktadır. Yaşadıkları ülke göç alma sebebi ile farklı dil ve kültür ile büyümektedirler. Almanya’da zorunlu eğitim 6 ve 15 yaş arası eğitimdir.
  • Güney Kore’de zorunlu eğitim 6 yaşında başlar. 6 Yıl ilkokul eğitimi görürler. Daha sonra 12-15 yaş ortaokuldur. Lise eğitimi ise 15-18 yaştır. Eğitim sisteminde okul saati genel olarak 8 – 12 saat arasında değişir.
  • Hollanda’da okul sistemi baskıcı bir sistem değildir. Çocuklar aileleri ile daha fazla vakit geçirebilmekte aynı zamanda okul yaşamını da sevmektedirler. Okula baskı olarak bakmayıp eğitim hayatlarını yürütebilen aynı zamanda mutlu çocuklardır.

Soru: 2. Hangi ülke çocuklarının hayatlarını kendinize yakın buldunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Ben Güney Kore’nin eğitim sistemini çok beğendim. Çünkü bir öğrenciyi en iyi sınava hazırlayabilecek bir sistem içinde yer almaktadırlar.


Soru: 3. Sizce dünyanın en mutlu çocukları hangi ülkede yaşıyor? Niçin?
Cevap: En mutlu çocukları Hollanda’da yaşamaktadır. Bunun nedeni çocuklar aileleri ile daha fazla vakit geçirmektedirler.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Soru: Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını metinden hareketle tahmin ediniz. Kelimelerin sözlük anlamlarını yazınız.
Cevap:

aygıt
Tahminim: Cisim
Sözlük Anlamı: Bir iş yapmaya yarayan araç.

görkemli
Tahminim: Güzelliği ile göz alan
Sözlük Anlamı
: Göz alıcı, gösterişli

hasır
Tahminim: Ottan yapılan kilim.
Sözlük Anlamı: ottan yapılan örülmüş kilim, duvar kaplanan olarak kullanılan bir türdür.

kuşak
Tahminim: Nesil
Sözlük Anlamı: Aynı çağda yaşayan kişilerin tümü.

serüven
Tahminim: Yaşanmış olay.
Sözlük Anlamı: Bir kişinin başından geçen heyecanlı, beklenmedik olaylar.

uygar
Tahminim: Çağdaş toplum
Sözlük Anlamı: Gelişmiş , çağdaş toplum.


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

Soru: 1. Yazar, Japonların ev yaşamını neden basit bulmuştur?
Cevap: Gelişmiş bir toplumun ev yaşamının daha görkemli olmasını beklediği için basit bulmaktadır.


Soru: 2. Çocukların eğitim konusunda yönlendirilmesi doğru mudur? Niçin?
Cevap: Evet doğrudur. çocuklar toplumun ileriye gitmesi için bir temel olarak görülmektedir. Ne kadar kendini geliştirirse toplumda o kadar gelişir ve ilerler.


Soru: 3. Japon çocuklarının okul yaşantısı ile kendi okul yaşantınızı karşılaştırınız.
Cevap: Japonya’da eğitim sistemi çok sıkıdır. Tatil günleri az ve bu günlerde de ödev yapmaktadırlar. Bizim eğitim sistemimiz ise onlara göre daha rahattı. Tatil zamanı uzun ve bu zamanda ödev yapmıyoruz.


Soru: 4. Japonya’da yapılan okul gezileri öğrencilere nasıl bir fayda sağlamaktadır?
Cevap: Öğrendikleri bilgileri bu yerlerde göz ile görerek pekiştiriyorlar. Bu sayede akılda kalması daha kuvvetli oluyor.


Soru: 5. Japonların eğitim ile ilgili yaptıkları uygulamalardan hangisini ilgi çekici buldunuz?
Cevap: Çevreye götürülüp burada eğitim verilip aynı zamanda çevreyi temizlemeleri çok ilgimi çekti.


Soru: 6. Japon çocuklarının öz güvenli ve başarılı olmasında ana etken nedir? Niçin?
Cevap: Çocuklar her işi kendileri yapmaktadır. Bu da onların özgüven sahibi olmalarını sağlar.


Soru: 7. İmkânınız olsaydı, Japonya’da yaşayan çocuklara hangi soruyu sorardınız?
Cevap: Okul hayatlarının sadece eğitim ile dolu olması onlar için gerçekten yararlı mı sormak isterdim.


3. ETKİNLİK

a) Aşağıda verilen özelliklerden metne ait olanların karşısına  😄, olmayanların karşısına ☹ simgesini koyunuz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-85-86-87. Cevapları MEB Yayınları


Soru: b) Yukarıdaki 😄 simgesini koyduğunuz özelliklerden yola çıkarak metnin türünü belirtiniz.
Cevap: Metnin türü gezi yazısıdır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Soru: a) Aşağıdaki haber metnini okuyunuz. Haber metni ile görsel uyumlu mudur?
Cevap: evet haber metni ile görsel uyumludur.


Soru: b) Sizce çocukların okul ve ev yaşamında mutlu olması neye bağlıdır?
Cevap: Aileleri ile geçirdikleri zaman ve okulun baskıcı bir yapısının olmaması öğrenmesi gereken bilgiler öğrenciler tarafında keşfedilmesine bağlıdır.


5. ETKİNLİK

Soru: a) Görsellerdeki varlıkların adlarını altlarındaki boşluğa yazınız. Bu adı oluşturan sözcükleri gösteriniz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-85-86-87. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları MEB Yayınları

Soru: b) Aşağıdaki sözcükleri birleşik sözcük oluşturacak şekilde eşleştiriniz. Eşleştirme sonucu ortaya çıkan sözcükleri yazım kurallarına uyarak Sinderella’nın tahtasına yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları


6. ETKİNLİK

Soru: Siz de gezip gördüğünüz bir yeri gezi yazısı şeklinde anlatınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız. (Ama, fakat, lakin, bununla birlikte, buna rağmen…)
Cevap:

Sevgili arkadaşlar,

Bugün sizlere geçtiğimiz yaz gittiğim Kapadokya gezimi anlatacağım. Öncelikle Kapadokya Nevşehir ilinde bulunmaktadır. Nevşehir ili İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır.

Binlerce turisti çektiğimiz bu tarihi yeri bende görüp çok beğendim. İlk olarak Ürgüp ve Göremeye gittik. Burada peri bacalarını gördük. Doğal oluşum olarak görülen bu yer çok güzel ve çok ilgi çekicidir. Sabah erkenden kalkıp uçurulan balonları izlemeye gittik. Hepsi rengarenk çok güzel bir görüntü sergiliyordu. Bu gezimizde Avanos’a da gidip burada yapılan çömlekleri gördük.

Bu gezimde böyle güzel bir yeri gezmek çok hoşuma gitti. Umarım yine böyle bir gezi ve yeni tarihi yerler görme şansım olur.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.