Anasayfa Kitap Cevapları
14 Şubat 2024, 0:56 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173-177. Cevapları MEB Yayınları

Düzgün Çokgenler Cevapları

5. ÜNİTE Geometri ve Ölçme: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173-174-175-176-177. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

➢ Petekteki şekillerden birinin iç açıları toplamı kaç derecedir?
Cevap: Petekteki şekil altıgendir. Altıgenin iç açıları toplamı;

(n – 2) . 180 =
(6 – 2) . 180 = 720°


➢ Petekteki şekillerden birinin dış açıları toplamı kaç derecedir?
Cevap: Dış açıları toplamı her bir çokgen için 360°dir.


➢ Arıların bal petekleri niçin altıgendir?
Cevap: Arıların peteklerinin altıgen olmasının nedeni bu şeklin daha dayanıklı olmasıdır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-111. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. Bir iç açısının ölçüsü 160° olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

((n – 2) . 180)/n = 160
(n – 2) . 180 = 160 n
180 n – 360 = 160 n
20n = 360
n = 18


2. Bir dış açısının ölçüsünün bir iç açısının ölçüsüne oranı 2/7 olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

360/ ((n-2) .180) = 2/7
2/(n-2) = 2/7 → içler dışlar çarpımı yaparız
14 = 2n – 4
2n = 18
n = 9


3. Yanda verilen ABCDE ve KLMNPC düzgün çokgenler olduğuna göre m(BCK) kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları3


4. Yanda verilen düzgün sekizgende x değerinin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları4


5. Yanda verilen ABCDE düzgün beşgen, BCF ise eşkenar üçgendir. Buna göre x değeri kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları5


6. Bir dış açısının ölçüsü 15° olan düzgün çokgenin bir kenar uzunluğu 15 cm ise bu düzgün çokgenin çevre uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:

360 ÷ n = 15
n = 360 ÷ 15 = 24
24 . 15 = 360 cm

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap