Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 0:00 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209-214-215. Cevapları MEB Yayınları

Dörtgenler Cevapları

5. ÜNİTE: DOĞRULAR VE AÇILARDAN ÇOKGENLER, ÇEMBER VE DAİREYE 2. Bölüm: ÇOKGENLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 208-209-210-211-212-213-214-215. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

Yukarıdaki incelemelere göre aşağıdaki dörtgenlerin sahip olduğu özellikleri tabloda işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

Dörtgenler etkinliğinden yararlanarak baloncukların içindeki boşluklara gelmesi gereken uygun dörtgen isimlerini yazınız (Boşluklara birden fazla dörtgen ismi gelebilir.).
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları


Çözüm Sende

1) Aşağıdaki ifadelerin yanına doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız
Cevap:

Karenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. (D)
Eşkenar dörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. (D)
Dikdörtgenin köşegenleri açıortaydır. (Y)
Eşkenar dörtgenin köşegenleri açıortaydır. (D)
Yamuğun köşegenleri birbirine diktir. (Y)
Paralelkenarın köşegenleri birbirine diktir. (Y)

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229-232-233. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

2) ABCD dikdörtgeninde m(DKC) = 75° ve |KD| = |AB| ise KDC açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

3) ABCD dikdörtgeninde |AD| = |OC| ’dur. Buna göre m(ADO) kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

4) ABCD kare, |BD| = |AK| ise BKC’nin kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

5) Yanda eşkenar dörtgen şeklinde verilen uçurtmanın üzerindeki a ve b açılarını bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

6) Yandaki yamukta m(T)=  118° ve m(M)= 66°  olduğuna göre İ ve A açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:

İ ⇒ 180 – 66 = 144
A ⇒ 180 – 118 = 72

7) Yandaki yamukta [AD// [BC, m(A)= 2x + 20°  ve m(B)= 3x + 40° olduğuna göre A açısının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

2x + 20 + 3x + 40 = 180
5x + 60 = 180
5x = 120
x = 24

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.