1. ÜNİTE: İletişim ve İnsan İlişkileri 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 27-28-29-30. Sayfa MEB Yayınları
Muhabir Buse’nin Dernek Başkanı ile yaptığı mülakatı okudunuz. Verilen mülakatı düşünceyi açıklama özgürlüğü açısından değerlendiriniz.
Cevap: Muhabir Buse, bisiklet hakkında dernek başkanına yönelttiği sorular çok güzeldir ayrıca dernek başkanının da verdiği bilgiler doğru ve güzeldir. Bu düşünce desteklenmeli ve bisiklet kullanımı arttırılmalı.
Cevap: Haklarımız olduğu gibi sorumluluklarımız da bulunmaktadır. Sorumluluklarımızı yerine getirerek haklarımızı kullanabiliriz. Örnek çevrede dolaşabiliriz fakat kirletmememiz gerekir. Bu kirletmemek bizim sorumluluğumuzdur.
Cevap: Bu sayede düşüncelerimiz daha rahat ve özgür bir şekilde ifade edebiliyoruz. Düşüncelerimiz anayasaya aykırı olmaması gerekir. Çünkü yaptıklarımızdan anayasaya göre sorumlu oluruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden yola çıkarak cumhuriyet ile düşünceyi açıklama özgürlüğü arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap: Cumhuriyet ile düşünce özgürlüğü doğmuştur. Eski sistemde babadan oğula geçen saltanat ile yönetilen Osmanlı devletinde insanlar düşüncelerini rahat bir şekilde ifade edememişlerdir. Cumhuriyet ile bu özgürlüğümüz doğmuş düşüncelerimizi söyleyerek daha iyi işler yapmak istediğimizi de dile getirmiş bulunmaktayız.
Verilen örnek olayda Ayşe Hanım hangi hataları yapmıştır? Siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Tartışınız.
Cevap: Araştırmadan televizyon kanalından gördüğü zayıflama ilaçlarını alıp kullanmasıdır.
Cevap: Kitle iletişim araçları ile pek çok kişi para tuzağına düşmeye başlamıştır. İnsanların zaaflarını kullanarak kandırıyorlardır. Bu yollara başvuran pek çok kişi hem maddi hem de manevi zararlar görmektedirler. Bunu önlemek için araştırmadan bu gibi haberlere inanmamamız gerekir.
Yani çok iyi teşekkür ediyorum yapamadıklarınız illaki oluyordur buradan yapabilirsiniz http://www.forumderscevaplari.com
Çok güzel çok beğendim saygılar efendim
Yapanlara çok teşekkür ediyorum
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.