3. ÜNİTE: Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler: 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 86-87-88-89. Sayfa MEB Yayınları
Yandaki dikdörtgenler prizmasının hacmini veren cebirsel ifadenin değişkenlerini, terimlerini, sabit terimini ve terimlerin katsayılarının nasıl bulunacağını düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Dikdörtgenler prizmasının hacmini bulmak için Taban alanı ve yüksekliğin çarpımı ile bulunur. a . b . c şeklinde bulunur.
Aşağıda verilen durumlara uygun cebirsel ifadeleri karşılarında yer alan boşluklara yazınız.
Cevap:
Aşağıda verilen cebirsel ifadelerin karşısına uygun sözel bir durum yazınız.
Cevap:
Aşağıda verilen cebirsel ifadelerle ilgili işlemleri yaparak en sade eşitini verilen örneğe göre bulunuz.
Cevap:
Aşağıda verilen cebirsel ifadelerin terimlerini, terim sayılarını, değişkenlerini ve sabit terimini örnekten yararlanarak yanlarına yazınız.
Cevap:
Aşağıda verilen cebirsel ifadelerdeki katsayıları, katsayılar toplamını ve sabit terimlerini verilen örnekten yararlanarak bulunuz
Cevap:
Eni 2a br ve boyu 5a br olan bir dikdörtgenin çevresini veren cebirsel ifadenin en sade hâlini bulunuz
Cevap: 2a + 2a + 5a + 5a + = 14a br
Pascal üçgeni ile Ömer Hayyam üçgeni arasındaki ilişkiyi ve bu üçgenlerin cebirsel ifadelerdeki kullanım alanlarını araştıralım ve düşünelim.
Cevap: Binom açılımını ilk kez Ömer Hayyam keşfetmiştir. Pascal Ömer Hayyam’ın bulmuş olduğu binom açılımını kendi bulmuş gibi gösterdiği düşünülmektedir. Pascal Üçgeni binom katsayılarının bulunduğu bir dizilimdir. Ömer Hayyam üçgenine benzemektedir.
Abi çok iyi elinize sağlık faydalandım.
Dikdörtgenler prizmasının hacmini bulmak istediğimiz zaman taban alanı ve yüksekliğini çarparak kolayca buluruz. Formülü ise a . b . c şeklinde bulunur.
ÇOK GÜZEL BİR DERS
Çok güzel bir sayfa tavsiye ederim
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.