Anasayfa Kitap Cevapları
18 Nisan 2024, 17:07 - Sena Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222-223-224-225-226-227. Cevapları Ferman Yayıncılık

6. Tema Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

6. TEMA: Sağlık Ve Spor: 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222-223-224-225-226-227. Cevapları Ferman Yayınları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Ferman Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları “Olimpiyatların Öyküsü” adlı metne göre cevaplayınız.

1. Olimpiyat Oyunları ne zaman ve nasıl başlamıştır?
Cevap: Yunanlılar zamanında festivaller ile başlamıştır.


2. Olimpiyat bayrağındaki renkler neyi temsil ediyor? Bu renklerin kullanılma nedenini açıklayınız.
Cevap: Olimpiyat bayrağındaki renkler beş kıtayı temsil etmektedir. Bu renklerin olmasının amacı tüm dünya bayraklarında bir tane rengin bulunmasıdır.


3. Metinde geçen spor dalları dışında bugün hangi spor dalları olimpiyat oyunlarında yer almaktadır?
Cevap: Olimpiyat oyunlarında basketbol, boks, binicilik, Atletizm, hokey, judo, su sporları, modern pentatlon, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, kano, eskrim, futbol, jimnastik, halter, hentbol, kürek, badminton,  bisiklet,  triatlon, yelken ve voleybol spor dalları yer almaktadır.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Ferman Yayıncılık

B. Aşağıdaki cümleleri, harf ile verilen deyimlerle eşleştirerek harfleri yay ayraçların içine yazınız.
Cevap:

a) Taş kesilmek
b) Çam devirmek
c) Kuyruğuna basmak
ç) Tadını kaçırmak
d) Fırsat kollamak
e) Tadında bırakmak

(.b.) 1. Karşısındakine dokunacak ya da kötü bir sonuç doğuracak söz söylemek.
(.d.) 2. Yapmak istediği bir iş için uygun zaman veya bir durum beklemek.
(.a.) 3. Çok şaşırıp ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilememek, sesini çıkaramaz olmak.
(.c.) 4. Birini incitip saldırıda bulunmasına yol açmak, tahrik etmek.
(.ç.) 5. Güzel giden bir şeyi tatsız bir duruma sokacak ölçüsüzlüğe vardırmak.

Sonraki Ödev:  Kız Kulesi İle İlgili Herhangi Bir Bilginiz Var Mı? Varsa Anlatınız.

C. Aşağıda Erben’in kumbarasında bir yılda biriktirdiği para miktarının grafiği verilmiştir. Verilen cümlelerden doğru olanların yanına “D”, yanlış olanların yanına “Y” yazınız.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Ferman Yayıncılık
Cevap:

(.D.) 1. Ocak ayında şubat ayından daha çok para biriktirmiştir.
(.Y.) 2. En çok parayı temmuz ayında biriktirmiştir.
(.D.) 3. En az parayı eylül ayında biriktirmiştir.
(.Y.) 4. Aralık ayında kasım ayından daha çok para biriktirmiştir.
(.D.) 5. Erben’in mart ve aralık aylarında biriktirdiği para eşittir.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları Ferman Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Nefes almak, içten içe, derin derin
Taze, ılık, serin
Duymak havayı bağrında
Nefes almak, her sabah uyanık
Yukarıdaki dörtlüğün teması, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Yaşama sevinci

A) Havayı duymak
B) Nefes almak
C) Uyanmak
D) Yaşama sevinci


2. (…) Bu parçada hikâyenin yapı unsurlarından hangisi yoktur?
Cevap: D) Zaman

A) Mekan
B) Olay örgüsü
C) Şahıs kadrosu
D) Zaman


3. (…) Yukarıdaki metnin türü, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Haber metni

A) Deneme
B) Haber metni
C) Hikaye
D) Sohbet


4. Aşağıdaki sorulardan hangisi 5N1K sorularından biri değildir?
Cevap: A) Kaç?

A) Kaç?
B) Kim?
C) Neden?
D) Ne zaman?


5. Aşağıdakilerin hangisinde abartma vardır?
Cevap: D) Televizyonda deniz görse boğulur.

A) Ders çalışması seviyor.
B) Yeni çıkan filmi izlerken çok güldük.
C) Çantayı taşımakta Zorlandım.
D) Televizyonda deniz görse boğulur.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları Ferman Yayıncılık

6. Aşağıdaki dizelerden hangisinde abartma yoktur?
Cevap: A) Bir ah çeksem dağı taşı eritir.

A) Bir ah çeksem dağı taşı eritir.
B) Gözüm yaşı değirmeni yürütür.
C) Bak o zaman topraktaki sevince.
D) Gözümdeki yaşlardan bir deniz olur.


7. Aşağıdakilerden hangisinde deyim yanlış kullanılmıştır?
Cevap: A) Müfettişin geleceğini duyunca etekleri zil çaldı.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90-94-95-96-97. Cevapları Ferman Yayıncılık

A) Müfettişin geleceğini duyunca etekleri zil çaldı.
B) Öğretmenini can kulağı ile dinledi.
C) Olanları anlattıkça kendini ele veriyordu.
D) İlk konulan gözden geçireceğiz.


8. (…) Aşağıdaki deyimlerden hangisi verilen deyimlerden biriyle yakın anlamlılık ilişkisi kurmaz?
Cevap: B) Burnundan solumak

A) Göz kulak olmak
B) Burnundan solumak
C) Çam devirmek
D) İnce eleyip sık dokumak


9. (…) Aşağıdaki atasözlerinden hangisi şiirde verilen altı çizili kelimeyle aynı anlamdadır?
Cevap: D) Gençliğinin kıymeti, ihtiyarlıkta bilinir.

A) Bir el bir eli yıkar, iki el bir yüzü yıkar.
B) Kanaat gibi devlet (mutluluk) olmaz.
C) Bir çöplükte iki horoz ötmez.
D) Gençliğinin kıymeti, ihtiyarlıkta bilinir.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Ferman Yayıncılık

10. (…) Hangi öğrenci okuyacağı şiirin ana duygusunu yanlış belirlemiştir?

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Ferman Yayıncılık
Cevap: D) Özgül: 4-Dostluk


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Ferman Yayıncılık

Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi” dizelerinden ve bu temada edindiğiniz bilgilerden yararlanarak sağlığın önemini anlatan bir yazı yazınız.
Cevap:

Sağlık, Kanuni Sultan Süleyman’ın meşhur sözünde belirttiği gibi, dünyadaki en önemli şeydir.

Sağlık, insanın yaşam kalitesini etkileyen temel bir unsurdur. Güçlü bir devletin varlığı, toplumun refahını ve güvenliğini sağlamak için önemlidir; ancak hiçbir şey, insanların sağlıklı bir şekilde yaşamasından daha önemli değildir. Sağlık, her yönüyle gelişimimize katkıda bulunur, zihinsel ve fiziksel olarak iyileştirir. Güçlü bir devletin varlığına rağmen, eğer insanlar sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorlarsa, başarılı bir toplum oluşturmak mümkün değildir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap