Kahve toprakta yetişen bir meyvedir. Kahvenin ekilmesi için toprağın oldukça nemli olması gerekmektedir. Toprağa ekilen kahve çekirdeği bol bol sulanmalıdır.
Bir kahve ağacının meyve vermesi 3 ila 4 yıl aralığında sürmektedir. Bu meyve büyüyerek olgunlaşır. Olgunlaşma sürecinden sonra toplanarak soyulur ve içindeki çekirdekleri çıkarılır. Çekirdeklerinin üzerindeki zarlar çıkarılarak 2 yolla işlenebilmektedir. Bu yöntemlerden bir tanesi ıslak diğer yöntem ise kurudur. Islak yöntem genellikle tercih edilmemektedir. Bunun asıl sebebi ise ıslak yapılan işlemlerde mantar oluşumu ya da küflenme durumu görülmektedir. Kuru yöntemde ise 12 ila 48 saat arasında fermente tanklarında bekletilir. Sonrasında ayıklanarak işlenir.
Kahve, topraktan fincana gelene kadar bir dizi aşamadan geçer. Bu aşamalar arasında kahve çekirdeklerinin yetiştirilmesi, hasat edilmesi, işlenmesi, kavurulması, öğütülmesi ve sonunda demlenerek tüketilmesi yer alır.