Medreselerin İslami ilimleri dışında tıp, tıp eğitimi veya tıp uygulamaları, astronomi, astronomik gözlemlerin yapıldığı alanlar, matematik ve doğa bilimleri gibi bilimin verildiği tüm alanları medreseler doldurmuştur. 8. yüzyıldan 12. yüzyıla kadar dünyanın her yerinden alimler bu medreseler aracılığıyla yetiştirilmişlerdir. Başta Osmanlı Devleti olmak üzere birçok Müslüman ülkede orta ve yüksek öğretim medreselerde gerçekleşmektedir. Medresede ders veren kişiye genellikle Mudali denir. Mudarris’in yardımcılarına Muids denir. Medresede okuyanlara danişmend, softa ve talebe denir.
Medrese geleneği, özellikle Karahanlılar döneminde Türkiye’nin İslam milletlerinde ortaya çıkmıştır. Karahanlılar döneminde burs sistemi medrese geleneğinden doğmuştur. Bazı kaynaklara göre İslam geleneğinde ilk medreseler Selçuklular döneminde yapılmıştır. En iyi eğitim medreselerde verilirdi.
Eğitim ve kültürel ihtiyaçların karşılanması için çeşitli işlevlere sahip binaların gerekliliğidir. Yani her medresinin yanında bulunmaları gerekli normal olarak.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.