Türk kültüründe ozanlığın yeri önemlidir. Ozan, bizim dilimizde halk şairi, şair anlamına gelmektedir. Aslında ozanlık çok yönlü bir sanat olarak karşımıza çıkmaktadır.
Türk kültüründe ozanlık şiiri, müziği ve hikaye anlatımını aynı anda bünyesinde barındırmaktadır. Ozanlık geleneği bir diğer ismi ile aşıklık geleneği olarak da anılmaktadır. Bu gelenek çok uzun zaman içerisinde biçimlenmiş ve kendine has bir sanat biçimi ortaya çıkarmıştır. Bir sanat olmasının yanı sıra ozanlık aynı zamanda bir anlatım aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Türk kültüründe halk ozanları yalnızca sanat icra etmez, aynı zamanda içerisinde bulundukları toplumun çeşitli sorunlarını, yönlerini de anlatacak eserler inşa ederler.
Ozanlık geleneği, Türk halk kültürünün önemli bir parçasıdır ve Türk halk müziğinin gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Ozanlar, türküler aracılığıyla halkın duygularını, tarihini, yaşamını ve kültürel değerlerini ifade etmişlerdir ve bu geleneğin önemli temsilcileri arasında Karacaoğlan, Aşık Veysel, Dadaloğlu gibi isimler yer almaktadır.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.