Mutfaklarıyla oldukça hoşnut olan Macarların dünyaca ünlü olarak bilinen yemekleri gulaştır. Macaristan’a özgü olan lezzetler içinde paprika soslu tavuk ve paprikalı balık çorbası yer almaktadır.
Macar mutfağı açısından değişmez lezzet olarak nitelendirilen ve kahvaltılardan dahi eksik olamayan turşuları vardır. Macar yemeklerinin olmazsa olmazları arasında Türk mutfağında da olduğu gibi baharat bulunmaktadır. Macaristan’da ırmak balıkçılığı yer almakta ve Türkiye’de de deniz balıkçılığı yapılmaktadır. Bu yüzden iki mutfakta da balık tüketiminin fazla olduğunu görmekteyiz. Turşu iki kültür içinde oldukça sevilmekte ve Macarlar için de önemli lezzetler içinde bulunmaktadır. Gulaş ise Macarların ünlü yemeklerinden olup Türkiye’deki tas kebaba benzemektedir.
Macar yemekleri ve Türk yemekleri arasındaki en büyük benzerlik baharatlarıdır. Ayrıca iki mutfakta da balık tüketimi çok fazladır. Macarlar ırmak balıkçılığı yaparken Türkler deniz balıkçılığı yaparlar.