Ordu-Millet anlayışı, ülke de yaşayan insanların ayrım yapılmaksızın potansiyel asker olabileceğini simgelemektedir. Dolayısı ile devlet de çıkabilecek savaşta hazır olmaları anlamına gelmektedir.
Türkler de ordu-millet anlayışı, erkek ya da kadın ayırt etmeden savaşa hazır olmaları amaçlanıyordu. Türkler de küçük yaşlar da cinsiyet fark etmeksizin silah eğitimi veriliyordu ve yeterlilik testleri yapılıyordu. Aynı zamanda Türkler askerliği bir meslek olarak görmemektedir. Ordu-millet anlayışında cinsiyet önemli değildi. Yay, bıçak, ata binmek, hançer, kılıç gibi tüm eğitimler küçük yaşta verilmekteydi. Her an savaş çıkabilir düşüncesi ile savaşa hazır bir konumda bulunurlardı. Savaş durumunda erkekler kadar kadınlar da ön plana çıkardı.
Ülkede yaşayan herkesin potansiyel bir asker sayılması Ordu-Millet anlayışı olarak bilinmektedir. Bu sayede herkes vatanı için kendini feda edebilecek şekilde yetiştirilir. Bu da birlik ve beraberliğin oluşmasında büyük rol oynar.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.