Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2024, 21:49 - Sena Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227-228-229. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Uçak Metni Cevapları

7. Tema Bilim Ve Teknoloji: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-229. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıda anlamları verilen kelimeleri metinden bulup yazınız.

Uçak       : Kanatları sayesinde havada durarak yükselip ilerleyebilen motorlu hava taşıtı.
Kanat     : Uçağın, kuşların uçmasını sağlayan organına benzeyen ve havada durmasını sağlayan bölüm.
Heybetli : Görünüşü korku ve saygı uyandıran.
Çelik       : Çok sert ve esnek duruma getirilebilen, uçakların yapımında kullanılan madde.
Nöbetçi  : Nöbet bekleyen, nöbet sırası kendisinde olan kimse.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15-19-20-21-23. Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Uçak göklerde nasıl uçacakmış?
Cevap: Uçak göklerde süzülerek uçacakmış.


2. Şair, uçağı neye benzetmiş?
Cevap: Şair, uçağı çelik bir arıya benzetmiş.


3. Uçak bulutları aşarken ne savuracakmış?
Cevap: Uçak bulutları aşarken gaz dumanı savuracakmış.


4. Uçtuğunda uçağa neresi dar gelirmiş?
Cevap: Uçtuğunda uçağa mavi gökler dar gelirmiş.


5. Şaire göre yurdumuzu havalarda kim beklermiş?
Cevap: Şaire göre yurdumuzu havalarda nöbetçiler beklermiş.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

3. ETKİNLİK

Şiir türüyle ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına (D) sembolünü çiziniz.
Cevap:

(D) Şiirleri şairler yazar.
(D) Şiirler dizelerden oluşur.
() Dizeler yan yana düzyazı olarak yazılır.
(D) Dizeler büyük harfle başlar.
() Bütün şiirler dörtlüklerden oluşur.
(D) Şiirlerin dört dizelik bölümlerine dörtlük denir.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232-233-234-235-236. Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Görsellerdeki ulaşım araçlarının adlarını hecelerine ayırarak yazınız. En az ve en çok heceden oluşan ulaşım araçlarının adlarını söyleyiniz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Pusulanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını araştırınız. Sınıfa bir pusula veya pusula görseli getiriniz.
Cevap: Pusula yönümüzü bulmayı sağlayan araçtır. Pusula üzerinde doğu, batı kuzey güney kutupları vardır ancak pusula her zaman kuzeyi gösterir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap