Anasayfa Kitap Cevapları
9 Mart 2024, 22:29 - Sena Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230-233-234-235-236. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Kanatlı’nın Pusulası Metni Cevapları

7. Tema Bilim Ve Teknoloji: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230-231-232-233-234-235-236. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

HAZIRLIK

1. Pusulanın ne olduğu ve ne işe yaradığı hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Pusula yönümüzü bulmayı sağlayan araçtır. Pusula üzerinde doğu, batı kuzey güney kutupları vardır ancak pusula her zaman kuzeyi gösterir.


2. Metnin görsellerini inceleyip konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Leyleğin pusula yardımı ile yönünü bulduğu.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıda, metinde geçen bazı kelimelerin görselleri verilmiştir. Bu kelimeleri belirleyip kelimelerin anlamlarını karşısına yazınız.

…..Reçel……..: Meyvelerin şekerle kaynatılmasıyla hazırlanan tatlı.
…..Nilüfer……: Yuvarlak ve geniş yapraklı, çiçekli, durgun sularda yetişen bir su bitkisi.
…..Pusula…….: Üzerinde kuzey güney doğrultusunu gösteren bir ibre bulunan ve yön belirlemek için kullanılan araç.
…….Paket…….: Kâğıda sarılarak veya kutuya konularak bağlanmış, kolaylıkla taşınacak büyüklükte nesne.
…….Göl……….: Toprakla çevrili, derin ve geniş, tuzlu veya tuzsuz durgun su birikintisi.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30-34-35-36-37-38-39. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2. ETKİNLİK

a. Uygun görselleri işaretleyerek metnin şahıs kadrosunu belirleyiniz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


b. Metnin konusunu aşağıya yazınız.
Cevap: Kurbağanın arkadaşı Defi’ye leyleğin aracılığı ile reçel yollaması.


3. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri, metindeki olayların oluş sırasına göre numaralandırınız.
Cevap:

(5) Kanatlı, uzun bir yolculuğun ardından Dafi’nin bulunduğu yere ulaştı.
(3) Kanatlı, Kurbağacık’ın isteğini kabul etti.
(4) Paketi alan Kanatlı havalandı, pusulası yardımıyla güneye uçtu.
(1) Kurbağacık, ışıltılı gölde, bir nilüfer yaprağının üzerinde oturuyordu.
(2) Kurbağacık, hazırladığı çilek reçelini arkadaşı Dafi’ye ulaştırmasını Kanatlı’dan istedi.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Kurbağacık, Kanatlı’dan ne istemiş?
Cevap: Çilek reçelini arkadaşına götürmesini istemiş.


2. Dafi nereye gitmiş?
Cevap: Dafi güneye gitmiş.


3. Kanatlı, doğru yöne uçtuğunu nasıl belirlemiş?
Cevap: Pusuladan ve kuzeye uçan kuşlarla belirlemiş.


4. Kanatlı’ya pusulayı kim vermiş?
Cevap: Kanatlı’ya pusulayı bir denizci vermiş.


5. Dafi, Kanatlı’yı ve getirdiği paketi görünce hangi duyguyu hissetmiş? Kanatlı’ya ne söylemiş?
Cevap: Dafi şaşkınlık hissetmiş. Defi Kanatlıya teşekkür etmiş ve orayı nasıl bulduğunu sormuş.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 82-83-84. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

6. Dafi, Kurbağacık’ın yaptığı çilek reçelini kiminle yemiş?
Cevap: Kanatlıyla beraber yemiş,


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen zıt anlamlı kelimelerin altını çiziniz.
Cevap:

• Annem bana uzun bir çorap, kardeşime ise kısa çorap almıştı.
• Hayri amca soğuk demeden, sıcak demeden balığa çıkardı.
• Kara karga ağaçtaki yüksek dala, arkadaşı ise alçak dala konmuştu.
• Fırından taze ekmek almak yerine bayat ekmekleri tükettik.
Dolu tabakları masaya koyup boş olanları masadan aldı.


6. ETKİNLİK

Pusula hakkında metinden edindiğiniz bilgileri kısaca aşağıya yazınız.
Cevap: Pusula yönümüzü bulmamızı sağlayarak kaybolmamızı engeller.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Louis Pasteur (Luiz Pastör) hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Louis Pasteur 1822 yılında dünyaya gelmiş kimya ve biyolojidir. Kendi kendine üreme kuramını ortadan kaldırmış, kuduz aşısını, pastörizasyon yöntemini ve mikroorganizmaların mayalanmaya neden olduklarını bulmuş Fransız bir bilgindir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap