Anasayfa Kitap Cevapları
13 Ocak 2022, 13:45 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 132-133-134-135. Sayfa MEB Yayınları 4. Ünite Değerlendirme Testi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

Cevap: C → Cam – esnek madde


2. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki maddeye örnektir?

Cevap: B


3. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi sıvı hâldedir?

Cevap: A → Her gün süt içiyorum.


4. Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi en az pürüzlüdür?

Cevap: B


5. ‘’Bacadan çıkan duman’’ maddenin hangi hâline örnektir?

Cevap: A → Gaz


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

6. Bazı maddelere dokunmak, bakmak, onları tatmak ve koklamak canlı vücuduna zarar verebilir. Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak tehlikelidir?

Cevap: A


7. Aşağıdakilerden hangisi katı hâlde bulunan ve esnek bir maddeye örnektir?

Cevap: C


8. Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi pürüzlüdür?

Cevap: B


9. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşaktır?

Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap: B → Her maddenin tadına bakılabilir.


11. Aşağıdakilerden hangisini koklayarak ayırt edemeyiz?

Cevap: C


12. Maddenin hâlleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: A → Katı, sıvı, gaz


13. Yukarıdaki maddelerden hangileri yumuşak maddedir?

Cevap: A → a, c, d


14. Yandaki maddelerin ortak özelliği nedir?

Cevap: C → Üçü de kırılgandır.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları

15. Aşağıdakilerden hangisi esnektir?

Cevap: C


16. Görsellerdeki üç maddenin ortak özelliği nedir?

Cevap: B → Pürüzlüdür


17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap: C → Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.


18. Bardaktaki su
Tencereden çıkan buhar
Altı çizili ifadeler sırasıyla maddenin hangi hâllerine örnektir?

Cevap: B → Sıvı – gaz


19. ‘’Yumuşak, esnek ve katıdır.’’ Bu ifadeye uyan madde hangisi olabilir?

Cevap: B

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.