Anasayfa Kitap Cevapları
23 Kasım 2023, 20:47 - Aysel Alpay Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34-36-37 Cevapları MEB Yayınları

Okuldaki Etkinliklerimiz Cevapları

1. Ünite – Okulumuzda Hayat: 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

Düşünelim

Ali sizce ne yapmıştır? Neden?
Cevap: Ali çok şaşırmıştır ve ne yapacağını bilememiştir.

Okuma yazma bilmediğiniz, sayıları tanımadığınız bir hayat sizce nasıl olurdu? Anlatınız.
Cevap: Anlamsız olurdu. Gitmek istediğimiz yerlere giderken zorlanır, haberlere ulaşmada zorluk çekerdik.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103-106-107. Cevapları MEB Yayınları

Keşfedelim

1. Bu etkinliklerin size kazandırdıkları nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Bu etkinlikler sosyal birlik ve beraberliği güçlendirir. Bizlere özgüven kazandırır.

2. Bu etkinliklerin topluma olan katkıları nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Bu etkinlikler sosyalleşmeye katkı sağlar.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

1. Seçtiğiniz etkinlik eğitsel, sosyal veya kültürel alanlardan hangisine aittir?
Cevap: Seçtiğimiz etkinlik sosyal ve eğitsel bir etkinliktir.

2. Sizce neden bu etkinlik seçildi?
Cevap: Eğitselliği ve sosyalliği yüksek bir etkinlik olduğu için bu etkinlik seçildi.

3. Bu etkinliğin size ve topluma katkıları nelerdir?
Cevap: Bu etkinlik birlik ve beraberliği ve çevreyi temiz tutmayı sağlar. Temiz çevre temiz nefes etkinliğidir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 68-70-71. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirelim

Okul müdürünüzü sınıfınıza davet ediniz. Okulunuzda yapılan veya yapılacak eğitsel, sosyal ve kültürel etkinlikleri öğrenerek takvim üzerine yazınız. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

1. Bu etkinliklerin bireylere katkıları nelerdir?
Cevap: Birlik ve beraberlik duygusunu geliştirir.

2. Bu etkinliklerin topluma katkıları nelerdir?
Cevap: Sosyalleşmeye fayda sağlar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.