Anasayfa Kitap Cevapları
15 Mayıs 2024, 19:43 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191-192-193-194. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

4. Ünite Değerlendirme Cevapları

4. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191-192-193-194. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191. Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Aşağıdaki modellerin altlarına kesir sayıları yazılmıştır. Hangisi yanlıştır?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191. Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Aşağıdaki modellerden hangisi 1/8’i gösterir?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191. Cevapları Ekoyay Yayınları1


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191. Cevapları Ekoyay Yayınları2

Yukarıdaki sayı doğrusunda A ile gösterilen yere hangi kesir gelir?
Cevap: B) 2/6


4. Yandaki şekilde 3/6 kesir sayısını göstermek için kaç eş parça boyamalıyız?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 191. Cevapları Ekoyay Yayınları3


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192. Cevapları Ekoyay Yayınları

5. Aşağıdaki kesir modellerinden hangisi 1/7’i ifade eder?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192. Cevapları Ekoyay Yayınları


6. Aşağıdaki modellerden hangisi birim kesri göstermez?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192. Cevapları Ekoyay Yayınları1


7. Bir çiftlikte 18 tane koyun vardı. Bu koyunların 1/3’inin yavrusu oldu. Çiftlikte kaç tane yavru oldu?
Cevap: C) 6

18 . 1/3 = 18 ÷ 3 = 6


8. Aşağıdaki şekillerde boyalı bölgelerden hangisi 5/6 kesir sayısını göstermektedir?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192. Cevapları Ekoyay Yayınları3


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193. Cevapları Ekoyay Yayınları

9. Aşağıdaki şekillerden hangisi 1/4 kesrini göstermez?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193. Cevapları Ekoyay Yayınları


10. Altıda bir kesir sayısının gösterimi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C) 1/6

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 151-153. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

11. Okunuşu “yedide iki” olan kesir sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 2/7


12. Bir bütünün ’2/3’sini aşağıdaki sayı doğrularından hangisinde doğru gösterilmiştir?
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193. Cevapları Ekoyay Yayınları1


13. Emir, ödevlerini yapmaya başladığında saat 18.45’i gösteriyordu. Saat 19.30’da ödevlerini bitiren Emir ödevlerini kaç dakikada yapmıştır?
Cevap: C) 45

Başlangıç → 18.45
Bitiş → 19.30
45 dakikada ödevlerini yapmıştır


14. Saat 12.10 iken yelkovan art arda 8 sayı ilerlerse saat kaç olur?
Cevap: C) 12.50

1 sayı 5 dakika
8 sayı → 8 . 5 = 40 dakika
12.10 + 00.40 = 12.50 olur.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 194. Cevapları Ekoyay Yayınları

15. Bir yolcu vapuru saat 09.15’te hareket edip saat 10.05’te gideceği yere varıyor. Vapur gideceği yere kaç dakikada ulaşmıştır?
Cevap: B) 50

10.05 – 09.15 = 50 dakikada ulaşmıştır.


16. Gökhan tanesi 135 kr olan kalemtraşlardan 3 tane aldı. Satıcıya 5 lira verdiğine göre kaç kr para üstü alır?
Cevap: B) 95

kalemtraş → 135 . 3 = 405 kr
5 lira = 500 kr
500 – 405 = 95 kr paraüstü almıştır.


17. Yasemin hafta içi her gün 5 TL 50 kr, hafta sonu her gün 2 TL 50 kr harçlık alıyor. Yasemin bir haftada ne kadar harçlık alır?
Cevap: B) 30 TL 50 kr

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193-194-195-196. Cevapları MEB Yayınları

1 Hafta → 7 gün
Hafta içi → 5 gün
Hafta sonu → 2  gün

5 TL → 500 kr
Hafta içi → 550 kr . 5 = 2750 kr

2 TL → 200 kr
Hafta sonu →  250 . 2 = 500 kr

Toplam → 2750 + 500 = 3250 kr = 32 TL 50 kr


18. Ayberk’in kumbarasından 6 tane 5 lira, 2 tane 1 lira, 2 tane 50 kuruş, 4 tane 25 kuruş çıktı. Ayberk’in toplam kaç lirası vardır?
Cevap: C) 34

6 tane 5 TL → 6 . 5 = 30 TL
2 tane 1 TL → 2 . 1 = 2 TL
2 tane 50 kr → 2 . 50 = 100 kr
4 tane 25 kr → 4 . 25 = 100 kr

100 kr → 1 TL
30 + 2 + 1 + 1 = 34 TL


19. Bir bal peteğinin boş kütlesi 140 gramdır. Arılar, peteği bal ile doldurduğunda petek 950 gram geliyor. Arılar kaç gram bal yapmıştır?
Cevap: B) 810

950 – 140 = 810 gram bal yapmıştır.


20. Bir çuval pirinç 25 kg’dır. 4 çuval pirinç kaç kg gelir?
Cevap: A) 100

1 Çuval 25 kg ise
4 . 25 = 100 kg

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap