Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mart 2024, 5:31 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217-219-224. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Doğru, Işın, Açı Cevapları

5. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215-216-217-218-219-220-221-222-223-224. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217. Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki modellerin altına doğru, ışın veya açı yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217. Cevapları Ekoyay Yayınları1


2. Aşağıda geometri şeritleri ile oluşturulan açıları örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217. Cevapları Ekoyay Yayınları2


3. Yandaki resimde çerçeve ve pencere kanatları arasında oluşan açıları çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217. Cevapları Ekoyay Yayınları3


4. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.
Cevap:

(.Y.) Doğrunun başlangıcı ve sonu bellidir.
→ Doğrunun başlangıcı ve sonu belli değildir.
(.D.) Güneş ışınları ışın modelidir.
(.D.) Saatte yelkovan ile akrep açı modelidir.
(.Y.) Işın her iki ucundan istendiği kadar uzatılabilir.
→ Bir ucu istendiği kadar uzatılabilir. 


5. Aşağıdaki kalem modellerinin doğru veya ışından hangisini temsil ettiğini altına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217. Cevapları Ekoyay Yayınları5


Doğru Parçası Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 219. Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme 2

1. Aşağıdaki örnekleri inceleyiniz. Boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

Sehpanın ayakları ..dikey.. doğru parçası modelidir.
Kapının eni ..yatay.. doğru parçası modelidir.
Çadırın eğimi …eğik… doğru parçası modelidir

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 95-96. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2. Aşağıdaki noktalı zeminlere sırasıyla yatay, dikey ve eğik doğru parçası çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 219. Cevapları Ekoyay Yayınları


Simetri Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224. Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.
Cevap:

(.Y.) Karenin 2 tane simetri ekseni vardır.
→ Karenin 4 tane simetri ekseni vardır.
(.D.) Dikdörtgende köşegen, simetri ekseni değildir.
(.D..) Dairenin sayılamayacak kadar çok simetri ekseni vardır.
(.Y.) Dikdörtgenin 3 tane simetri ekseni vardır.
→ Dikdörtgenin 2 tane simetri ekseni vardır.


2. Aşağıda noktalı kâğıda çizilmiş şekillerin verilen simetri doğrusuna göre simetriğini çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224. Cevapları Ekoyay Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap