Anasayfa Kitap Cevapları
21 Şubat 2022, 2:38 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57-58-59-60-61. Cevapları MEB Yayınları

1. Ünite Değerlendirme Cevapları

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57-58-59-60-61. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları

1.Aşağıdaki sayıların okunuşlarını yazınız.
Cevap:

571 : beş yüz yetmiş bir 642 : altı yüz kırk iki
453 : dört yüz elli üç 909 : dokuz yüz dokuz
856 : sekiz yüz elli altı 123 : yüz yirmi üç


2.Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde “yüz on dört” sayısının rakamla yazılışı doğru verilmiştir?
Cevap: C

A) 104 B) 144 C) 114


3.Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde 605 sayısının okunuşu doğru verilmiştir?
Cevap: B

A) Altı yüz on beş B) Altı yüz beş C) Altı yüz elli


4.Aşağıdaki sayıların basamak adlarını noktalı yerlere yazınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları


5.Aşağıdaki sayıların basamak değerlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları


6.Aşağıdaki ileriye ritmik saymalarda bulunan boşluklara uygun sayıları yazınız.
Cevap:

456, 457, 458, 459 ,460 , 461, 462 , 463
718, 728, 738 , 748 , 758, 768. , 778, 788 , 798
275, 375 , 475, 575 , 675 , 775 , 875, 975

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 99-100-101-104. Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları

7.Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde 447 sayısı en yakın onluğuna yuvarlanmıştır?
Cevap: A

A) 450 B) 445 C) 400


8.Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde 736 sayısı en yakın yüzlüğüne yuvarlanmıştır?
Cevap: C

A) 800 B) 750 C) 700


9.Aşağıdaki sayıları karşılaştırınız ve ”>”, “<”, “=” sembollerini kullanarak sıralayınız
Cevap:

Küçükten büyüğe sıralayınız.
816, 675, 400, 89, 109 : 89 < 109 < 400 < 675 < 816
575, 256, 618, 256, 49 : 49 < 256 = 256 < 575 < 618

Büyükten küçüğe sıralayınız.
600, 760, 772, 88, 171 : 772 > 760 > 600 > 171 > 88
75, 542, 613, 300, 542 : 613 > 542 = 542 > 300 > 75


10.Aşağıdaki ileriye ritmik saymaları kutular bitene kadar tamamlayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları

11.Aşağıdaki sayı örüntülerini kuralına göre genişletiniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları


12. Aşağıdaki kutuya kuralını belirleyerek bir sayı örüntüsü oluşturunuz. Oluşturduğunuz örüntüyü modelleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları


13.Aşağıdaki sayılardan tek olanları A, çift olanları B kutusuna yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları


14. 274 – 361 – 342 – 193
Yukarıdaki sayılardan tek olanları toplayınız. Sonucun tek mi çift mi olduğunu yanına yazınız.

Cevap:  361 + 193 = 554 → Çift

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225-226-227-229. Cevapları TUNA Yayınları

Yukarıdaki sayılardan çift olanları toplayınız. Sonucun tek mi çift mi olduğunu yanına yazınız.
Cevap: 274 + 342 = 616 → Çift


Yukarıdakilerden seçtiğiniz bir tek ve bir çift sayıyı toplayınız. Sonucun tek mi çift mi olduğunu yanına yazınız
Cevap: 274 + 361 = 635 → Tek


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları

15.Aşağıdaki sayıları Romen rakamları ile yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları


16.Aşağıdaki Romen rakamlarının sayı değerlerini yazınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları


17.Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları


18.Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız. Her iki toplama işleminde sonuçların değişip değişmediğini yandaki kutulara işaretleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları

19.Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları


20.Aşağıdaki çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. İşlemleri yaparken kullandığınız yöntemleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.