Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 1:12 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80-83-84. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Toplama İşleminde Verilmeyen Toplananı Bulma Cevapları

2. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 78-79-80-81-82-83-84. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki işlemlerde verilmeyen rakamları bulunuz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Ekoyay Yayınları


2. Aşağıdaki işlemlerde verilmeyen toplananları bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Ekoyay Yayınları


3. Aşağıdaki işlemlerde verilmeyen toplananları bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80-83-84. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


Toplama İşlemini Kullanarak Problem Çözelim

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Ekoyay Yayınları

2.Örnek

Bir tavuk çiftliğinde 238 tane tavuk, 142 tane civciv ve 46 tane horoz vardır. Bu çiftlikte toplam kaç tane hayvan olduğunu bulunuz.
Cevap: 238 + 142 + 46 = 426


3.Örnek

Ahmet her gün düzenli olarak koşuyor. Cuma günü 438 m koşan Ahmet, cumartesi günü cumadan 125 m fazla, pazar günü de cumartesiden 106 m fazla koştu. Ahmet pazar günü kaç metre koşmuştur?
Cevap:

438 + 125 = 563 cumartesi koştuğu metre
563 + 106 = 669 metre pazar günü koşmuştur.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-121-122. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Yandaki tabloda bir çiftlikte üç günde üretilen süt miktarı verilmiştir.
Çiftlikte üç günde toplam kaç litre süt üretilmiştir?
Cevap:

236 +315 + 193 = 744 L süt üretilmiştir.


2. Bir okulda düzenlenen yıl sonu kermesine birinci gün 184, ikinci gün 256, üçüncü gün ise 138 kişi katıldı. Kermese üç günde toplam kaç kişi katılmıştır?
Cevap:

Birinci gün → 184
İkinci gün → 256
Üçüncü gün → 138

184 + 256 + 138 = 578 toplam kişi


3. Mert bayramda aile büyüklerini ziyaret etti. Onlar da Mert’e harçlık verdi. Dedesi 75 TL, büyükannesi 60 TL ve teyzesi 50 TL harçlık verdi.
Mert bayramda toplam kaç TL harçlık almıştır?
Cevap:

75 + 60 + 50 = 185 TL harçlık almıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123-124-125-126. Cevapları MEB Yayınları

4. Harmandalı köyünde 126 kadın, 105 erkek ve erkek sayısından 34 fazla çocuk yaşıyor. Bu köyün nüfusu kaç kişidir?
Cevap:

136 kadın
105 erkek
105 + 34 = 139 çocuk vardır

Toplam → 136 + 105 + 139 = 380 yaşamaktadır.


5. Yandaki verilen sayıları ve resmi kullanarak toplama işlemi ile ilgili bir problem kurup çözünüz.
Cevap:

Bir simitçi ilk gün 145 simit ikinci gün ise 206 simit satmıştır. Simitçi iki günde toplam kaç simit satmıştır?

145 + 206 = 351 simit satmıştır.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Ekoyay Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap