Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2024, 14:31 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 116-117-118. Cevapları Sözcü Yayıncılık

4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

4. ÜNİTE Maddenin Özellikleri: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 116-117-118. Sayfa Sözcü Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Sözcü Yayınları

Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Cümlenin doğru olduğunu düşünüyorsak “D” harfini örnekteki gibi yuvarlak içine alalım. Yanlış olduğunu düşünüyorsak “Y” harfini yuvarlak içine alalım. Yanlış cümlelerin doğrularını defterimize yazalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Sözcü Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Sözcü Yayınları

Arkadaşlar, aşağıdaki soruları dikkatlice okuyalım. Doğru yanıtı bulup işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi suyu emmeyen bir madde örneğidir?
Cevap: C

A. Pamuk
B. Sünger
C. Şemsiye
D. Yün kazak


2. Aşağıdaki maddelerin üç tanesi aynı özelliğe sahipken bir tanesi farklı bir özelliğe sahiptir. Diğerlerinden farklı özelliğe sahip madde hangisidir?
Cevap: D

A. Çivi
B. Demir anahtar
C. İğne
D. Kâğıt


3. Aşağıdakilerden hangisi suya atıldığında batmaz?
Cevap: B

A. Cam bardak
B. Plastik top
C. Taş
D. Telefon


4. I. Limonata
II. Elma
III. Salata
IV. Çorba
Yukarıdaki maddelerden hangileri karışım örneğidir?
Cevap: C

A. I ve IV
B. III ve IV
C. I, III ve IV
D. II, III ve IV

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125-126. Cevapları ATA Yayıncılık

5. Aşağıdakilerden hangisi konuldukları kabın şeklini almaz?
Cevap: A

A. Ekmek
B. Hava
C. Kum
D. Su


6. Maddelerin kütlelerini ölçen alet aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: C

A. Dereceli kap
B. Dara
C. Eşit kollu terazi
D. Termometre


7. Aşağıdakilerden hangisi bir kütle ölçü birimidir?
Cevap: A

A. Kilogram
B. Litre
C. Metre
D. Millitre


8. Aşağıdaki karışımlardan hangisi eleme yöntemi kullanılarak ayrılabilir?
Cevap: D

A. Badem – süt
B. Demir tozu – kükürt tozu
C. Kakao – Kum
D. Un – taş


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Sözcü Yayınları

9. I. Çay – limon çekirdeği
II. Bulgur – prinç
III. Su – nohut
Yukarıdaki madde çiftlerinden hangisi ya da hangileri süzme yöntemiyle ayrılabilir?
Cevap: D

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I ve III


10. Geri dönüşümle ilgili verilen aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C

A. Ülke ekonomisine katkıda bulunur.
B. Hava ve su kirliliğini azaltır, doğayı korur.
C. Kağıt için kesilmesi gereken ağaç sayısını arttırır.
D. Kullanılan yakıttan tasarruf yapılmasına neden olur.


11. Aşağıda maddelerin önceki hâli, sonraki hâli ve hâl değişimine neden olan olay verilmiştir. Verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C

A. Buz Su Erime
B. Tereyağı Sıvılaşmış tereyağı Erime
C. Kar Çamur Donma
D. Su Buz Donma

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 107-109-110-111-112. Cevapları Sözcü Yayıncılık

12. Buharlaşma ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D

A. Sıvı hâldeki maddelerin gaz hâle geçmesidir.
B. Buharlaşan maddeler içinde bulundukları ortama yayılır.
C. Sıvı maddelerin dışarıdan ısı almasıyla gerçekleşir.
D. Su, buharlaşınca buz olur.


13. Sıvı bir madde ısı kaybederse neye dönüşür?
Cevap: A

A. Katı
B. Gaz
C. Buhar
D. Hava


14. Karışımların ayrılması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B

A. Farklı büyüklükteki katı maddelerden oluşan bir karışım eleme yöntemi ile ayrılır.
B. Karışımları ayırmak için mıknatıs kullanılamaz.
C. Süzme yöntemi, suda çözünmeyen katı maddelerle sıvı maddeleri ayırmak için kullanılır.
D. Eleme yönteminde elek kullanılabilir.


15. Aşağıdaki karışımlardan hangisi mıknatıs yardımıyla ayrılır?
Cevap: D

A. Kum – altın yüzük
B. Kum – demir tozu
C. Kum – kükürt tozu
D. Kum – şeker

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap