Anasayfa Kitap Cevapları
2 Ocak 2023, 19:58 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76-80. Cevapları ATA Yayıncılık

3.Ünite 2. Bölüm Değerlendirme Soruları

3. ÜNİTE: KUVVETİN ETKİLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 76-77-78-79-80. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları ATA Yayınları

2. BÖLÜM DEĞERLENDİRME SORULARI

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1. Mıknatıslarla ilgili ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Cevap: C) 2 ve 3

2. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) İtme- Çekme- İtme

3. Aşağıdakilerden hangisinin yapısında mıknatıs kullanılmaz?
Cevap: C)

4. Buna göre kutucuklara sırasıyla hangi harfler yazılmalıdır?
Cevap: A) Y- D- Y

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36-39-40-41. Cevapları ATA Yayıncılık

5. Buna göre K ve L mıknatısları aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D)


3.Ünite 2. Bölüm Proje Vakti Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları ATA Yayınları

Reklam afişi:
Cevap:
Proje Vakti Cevapları

Reklam metni:
Cevap:


1. Problemin Belirlenmesi
Cevap: Kapıların sert kapatılması.

2. Araştırmanın Yapılması
Cevap: Bu problem konusunda bir çözüm yapılmamıştır.

3. Çözüm Alternatiflerinin Oluşturulması
Cevap: Kapı kapandığı zaman yavaşlamasını sağlayacak bir sistem kurulabilir. İtmeli ve çekmeli kapı sistemi yapılabilir.

4. En İyi Çözümün Belirlenmesi
Cevap: Kapının yavaşlamasını sağlayacak sistem uygundur.

5. Ürünün Test Edilmesi ve Geliştirilmesi
Cevap: Kapı ve kapanan yerin arasına mıknatıs sitemi kuruldu. Kapının kapanma hızı azalmıştır.

6. Sonuçların Raporlaştırılması
Cevap: Yapılan bu sistem ile kapının sert bir şekilde kapanarak hasar alması önlenmiştir. Kapı mıknatıs sistemi ile daha yavaş kapandığı için hasar almadan işlemeye devam etmiştir. Tasarladığımız ürün uzun ömürlü bir sistem üzerine kurulmuştur.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.