Anasayfa Kitap Cevapları
12 Ocak 2022, 22:43 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 37-38-39-40. Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları 37-38-39-40. Sayfa Semih Ofset SEK Yayınları NELER ÖĞRENDİK?

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

A – Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) 1.Kara yollarında bisiklet sürebilmek için 18 yaşını doldurmuş olma şartı vardır.
(D) 2.Bisiklet, kaykay, scooter, ve paten gibi araçlara binmeden önce kask, dizlik ve dirseklik takılmalıdır.
(Y) 3.Taşıt yolunda bisiklet kullanabilmek için yaş sınırı yoktur.
(D) 4.Ulaşım araçları yük ve yolcu taşımak için geliştirilmiştir.
(Y) 5.Demir yolu ulaşımı en hızlı ulaşım türü olduğu için tercih edilir.
(D) 6.Tercih edilecek ulaşım türü ve aracını belirlerken iklim koşulları da dikkate alınmalıdır.
(D) 7.Geçiş hakkı kurallarına uyulması trafik güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlar.
(D) 8.Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar ambulans, itfaiye ve polis araçlarıdır.
(D) 9.Trafik polisi, trafiğin denetlenmesini sağlar.
(Y) 10.Yolcu gemilerini sevk ve idare eden kişilere pilot denir.
(Y) 11.Sağlık Bakanlığının trafik güvenliği ile ilgili görevi yoktur.
(Y) 12.Geçiş üstünlüğü olan araçların duyulur ve görülür işaretini alan diğer sürücüler hızlarını arttırmak zorundadır.
(Y) 13.Geçiş üstünlüğü olan araçların sürücüleri, görev hâlinde olduğunu belirtmek için yeşil ışık kaynağından yararlanır.
(D) 14.Geçiş üstünlüğü olan araçların sürücüleri ancak görev hâlinde iken geçiş üstünlüğü hakkından yararlanır


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

B – Aşağıdaki kavramları ilgili resimler ile eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Semih OFSET S.E.K Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

1. Bisiklet, kaykay, scooter, paten ve kızak gibi oyun araçları nerelerde kullanılmalıdır?

Cevap: C

A) Trafiğin yoğun olmadığı yerlerde
B) Mahallede bulunan sokaklarda
C) Trafiğe kapalı oyun alanlarında


2. Ulaşım türü ve araçları tercih edilirken hangisine dikkat edilmez?

Cevap: C

A) Ulaşımın güvenli olmasına
B) Ulaşım süresinin kısa olmasına
C) Ulaşım aracının rengine


3. En hızlı ulaşım türü hangisidir?

Cevap: B

A) Demir yolu ulaşımı
B) Hava yolu ulaşımı
C) Kara yolu ulaşımı


4. Ambulans, itfaiye ve polis aracı sürücüleri geçiş üstünlüğünü ne zaman kullanır?

Cevap: B

A) Her zaman
B) Görev hâlinde
C) Trafik sıkıştığında


5. Bisiklet, kaykay, scooter ve paten gibi araçları kullanırken hangi güvenlik
önlemleri alınmalıdır?

Cevap: A

A) Kask, dizlik ve dirseklik takmak
B) Şapka ve eldiven takmak
C) Mont giymek, kaşkol takmak


6. Aşağıdaki mesleklerden hangisi trafikle ilgili değildir?

Cevap: C

A) Trafik polisi
B) Vatman
C) Otomobil tamircisi


7. Hangi kurumun trafikle ilgili görevi yoktur?

Cevap: A

A) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
B) T.C. Sağlık Bakanlığı
C) T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Semih Ofset S.E.K Yayınları

D – Aşağıdaki cümleleri verilen sözcük veya sözcük gruplarını kullanarak tamamlayınız

Cevap:

1. Bisiklet, kaykay, scooter, paten ve kızak gibi motorsuz araçlar, taşıt trafiğine kapalı oyun alanlarında takmalıdır.
2. Bisiklet, kaykay, scooter, paten ve kızak kullanmadan önce kask, dizlik, dirseklik takılmalıdır.
3. Güvenlik önlemleri almak oluşabilecek bir kaza anında bisiklet, kaykay, scooter,
paten ve kızak sürücüsünü korur.
4. Ulaşım araçları yük ve yolcu taşımak için geliştirilmiştir.
5. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının görev hâlinde geçiş üstünlüğü vardır.
6. Geçiş üstünlüğü hakkından yararlanan araçların sürücüleri görülür ve duyulur işaret kullanmak zorundadır.
7. Geçiş üstünlüğü olan araçların sürücüleri trafik kurallarına uymak zorunda değildir.
8. Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü
trafikle ilgili kurumlardır.
9. İnsansız hava araçlarını yerde idare edenlere de pilot denir.
10. Taşıt yolunda on iki  yaşından küçükler bisiklet süremez.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.