Anasayfa Kitap Cevapları
3 Mart 2024, 21:55 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-115. Cevapları MEB Yayınları

Bir Çokluğun Tamamını Bulma Cevapları

2. ÜNİTE KESİRLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-115. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Bir bakkal 72 tane ekmeğin 3/8’ini satmıştır. Buna göre bakkal kaç tane ekmek satmıştır?
Cevap:

72/8=9
9×3=27 tane ekmek satmıştır.


2)Bir araç 144 km’lik yolun 5/9’unu gitmiştir. Bu araç kaç kilometre yol gitmiştir?
Cevap:

144/9 = 16
16×5=80 km yol gitmiştir.


3)Hasan’ın 186 bilyesinin 2/6’sı beyaz, geriye kalanlar mavidir. Hasan’ın  kaç tane mavi bilyesi vardır?
Cevap:

186 ÷ 6 = 31
31 . 2 = 62 bilye beyazdır
186 – 62 = 124 mavi bilyesi vardır


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1)Bir havuzun 3/7’si 210 litre su ile dolmaktadır. Buna göre havuzun tamamı kaç litre su ile dolar?
Cevap:

3/7 = 210 litre ise;
210 ÷ 3 = 70
70 . 7 = 490 litre su ile dolar

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45-47-48. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları

2)Bir kütüphanedeki kitapların 3/7’si 420’dir. Buna göre kütüphanede toplam kaç kitap vardır?
Cevap:

3/7 = 420 ise
420 ÷ 3 = 140
140 . 7 = 980 itap vardır


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1)Bir ormanlık alana 360 fidan dikilmiştir. Dikilen fidanların 5/12’si çam fidanıdır. Buna göre kaç tane çam fidanı dikilmiştir?
Cevap:

360 ÷ 12 = 30
30 . 5 = 150 fidan çam fidanıdır.


2)Bir benzin istasyonuna günlük 180 araç gelmektedir. İstasyona gelen araçların 4/9’u otomobildir. Buna göre istasyona gelen otomobil sayısı kaçtır?
Cevap:

180 ÷ 9 = 20
20 . 4 = 80 araç otomobildir.


3)Bir klima ↓tuşuna basıldığındı oda sıcaklığının 1/8’i kadar sıcaklığı azaltmaktadır. Oda sıcaklığı 24ºC iken ↓tuşuna bir kez basılırsa odanın sıcaklığı kaç ºC düşer?
Cevap:

24 ÷ 8 = 3
↓ tuşuna basıldığı zaman 3°C düşer.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88. Cevapları MEB Yayınları

4) Tuna , cebindeki parasının 2/5’i ile fiyatı 40 TL olan şapka almıştır. Buna göre Tuna’nın başlangıçta  cebinde kaç Türk lirası vardır?
Cevap:

2/5 = 40 ise
40 ÷ 2 = 20
20 . 5 = 100 Türk lirası vardır.


5)Hakan’ın gideceği yolun 4/9’u 200 m’dir. Hakan’ın gideceği yolun tamamı toplam kaç metredir?
Cevap:

4/9 = 200 ise
200 ÷ 4 = 50
50 . 9 = 450 metredir.


6)Müzik aletleri satan bir mağazada üflemeli çalgı aletlerinin sayısı, mağazadaki çalgı aletlerinin tamamının  2/9’u kadardır. Mağazada toplam 36 tane üflemeli çalgı aleti vardır. Buna göre mağazada toplam kaç tane çalgı aleti vardır?
Cevap:

2/9 = 36 ise
36 ÷ 2 = 18
18 . 9 = 162 müzik aleti vardır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap