Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2024, 22:09 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 116-117. Cevapları MEB Yayınları

4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Kendimi Değerlendiriyorum Cevapları

4. Ünite Teknoloji ve Yaşam: 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 116-117. Sayfa MEB Yayınları

4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Kendimi Değerlendiriyorum Cevapları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
Cevap:

(D) 1. Genel Ağ sitelerindeki bilgiler farklı kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır.
(D) 2. Kişisel bilgilerimizi tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız.
(Y) 3. “com” ve “org” uzantılı Genel Ağ sitelerinden en güvenilir bilgilere ulaşılır.
(Y) 4. Genel Ağ’dan indirilen dosyalar her zaman güvenlidir.
(D) 5. Sanal ortamda iletişimin artması yüz yüze iletişimin azalmasına neden oldu.
(Y) 6. Bilim insanları kendi çıkarlarını ön planda tutan insanlardır.
(D) 7. Bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri de başarısız olmaktan korkmamalarıdır.
(D) 8. Araştırmalarımızda Genel Ağ sitelerinin ismini ve erişim tarihini belirtmeliyiz.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.
Cevap:

1. Güvenilir bilgi veren Genel Ağ sitelerinin başında resmi siteler gelir.
2. Kimlik hırsızlığı kişisel bilgilerimizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesidir.
3. İnternetten indirilen dosyalarda virüs tehlikesi olabilir.
4. Alışveriş sitelerinin güvenli olup olmadığının bir göstergesi de adres çubuğunda htpss yazmasıdır.
5. Teknoloji alanındaki gelişmeler ile iletişim, ulaşım, ev işleri gibi pek çok alanda yaşamımız kolaylaştı.
6. Bilim insanları ve mucitler çalışmalarında deney ve gözlem yaparak sorularına cevap ararlar.
7. Bilim insanları ve mucitleri araştırmaya yönelten özellikleri meraklı olmalarıdır.
8. Araştırmalarımızda kaynakça yazmak çalışmamızın güvenilir olduğunu gösterir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 120-122-123-124. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki ifadelerden hangileri mucitlerin ve bilim insanlarının ortak özellikleridir? İşaretleyiniz.
Cevap:

(X) Çalışkan (X) Sorgulayıcı () Kararsız (X) Gözlemci
() Sabırsız () Çıkarcı (X) Araştırmacı (X) Meraklı


D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. I. Yalnızca tek bir siteden bilgi alınmalıdır.
II. Ulaşılan bilgiler kitap, ansiklopedi gibi kaynaklarla karşılaştırılmalıdır.
III. Güvenilirliği ile tanınan sitelerden faydalanılmalıdır.
Yukarıdakilerden hangileri doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?

Cevap: A


2. Genel Ağ’da karşılaşabileceğimiz tehditlerden biri de bilgisayarımıza zarar verebilecek olan virüslerdir.
Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımıza bu virüslerin bulaşmasının başlıca sebebidir?

Cevap: D


3. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri olamaz?
Cevap: A


4. Ali ve arkadaşları ödevleri için araştırma yapmak üzere bir araya geldiler. Ödevlerini hazırlarken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdırlar?
Cevap: B


E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 17-19-20. Cevapları ATA Yayıncılık

1. Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır?
Cevap: Aile ve çevre ilişkilerimiz bozulmaya başlamıştır. İnsanlar asosyal bir hayata dönmüşlerdir.


2. Mucit ve bilim insanlarının ortak özelliklerine örnek veriniz.
Cevap: Meraklı, araştırmacı, sorgulayıcı, zeki, gözlemcilerdir.


3. Genel Ağ’da ulaşılan bilgiler neden kitap, ansiklopedi gibi kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır?
Cevap: Doğruluğundan emin olmak için karşılaştırılmalıdırlar.


4.Genel Ağ’ı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap: Genel Ağı kullanırken kişisel bilgilerimizi paylaşmamaya, güvenilir sitelerden bilgilere ulaşmaya, sosyal medya hesaplarımıza tanımadığımız kişileri eklememeye dikkat etmeliyiz.


5. Genel Ağ’ı güvenli şekilde kullanmak neden önemlidir?
Cevap: Bilgilerimize başkaları ulaşabilir bunları korumak için güvenli bir şekilde kullanmamız gerekir.


6. “Bilimsel düşünce” ifadesini açıklayınız.
Cevap: Belli konulara bilimsel göz ile bakıp araştırmak


7. Ödev ve araştırmalarımızda kaynak göstermenin amacı nedir?
Cevap: Güvenilir olduğunu belirtmek içindir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap