Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 3:08 - Sena Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-39-40. Cevapları KOZA Yayınları

1.Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları Abdullah Dedem Cevapları

1. TEMA Birey ve Toplum: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-39-40. Cevapları KOZA Yayıncılık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları KOZA Yayınları

1-6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi martıların bir özelliği değildir?
Cevap:
A) Gürültücü olmaları
B) Hızlı olmaları
C) Sevecen olmaları
D) Öfkeli olmaları


2. Abdullah Dede ile ilgili aşağıda verilen yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap:
A) İzmir’i İstanbul’dan çok sevmesi
B) İki yıldır İzmir’de oturması
C) En sevdiği içeceğin çay olması
D) Her zaman güler yüzlü olması


3. Aşağıdakilerden hangisi metinde İstanbul’u güzel gösteren yapılar arasında sayılmıştır?
Cevap:
A) Hanlar
B) Külliyeler
C) Kütüphaneler
D) Minareler

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 68-69-70. Cevapları KOZA Yayınları

4. İstanbul’un aynası olan denizin adı nedir?
Cevap:
A) Akdeniz
B) Ege Denizi
C) Karadeniz
D) Marmara Denizi


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi yazarın dedesinin İstanbul’u sevme nedenlerinden biri değildir?
Cevap:
A) Gün geçtikçe daha önemli bir kent hâlini alması
B) Tüm dünya şehirleri arasında ayrıcalıklı bir yeri olması
C) Birbirinden güzel camilere sahip olması
D) Denize karşı görkemli bir duruşa sahip olması


6. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını metinden yararlanarak bulunuz. Bunları metindeki anlamları dışında birer cümlede kullanarak yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları


7. Cümlelerdeki noktalı yerleri aşağıda verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları KOZA Yayınları


8. Aşağıda noktalama işaretlerinin doğru kullanıldığı cümlelerin başındaki kutucuklara “D”, yanlış kullanıldığı cümlelerin başındaki kutucuklara da “Y” yazınız.

( Y ) Annesine doğru, büyük emin fakat yavaş adımlarla ilerliyordu.
( D ) Ona bu şekilde davranma hakkını sana kim veriyor?
( Y ) Sen de oraya geliyor musun?
( Y ) Derste pergel, iletki, ve gönye kullandık.
( D ) Sözcükler, genellikle cümle içindeki kullanışlarına göre anlam kazanırlar.
( D ) Çabuk buraya gel, çok önemli bir şey oldu!
( Y ) Koltuğu alana kadar üç mağaza, iki mobilya dükkânı, bir de, marangoz gezdik.
( D ) Sınıftan çıkmanı o mu söyledi?
( Y ) Şeref Efendi (!-1645) genellikle yaşadığı bölgeyi anlattı.
( Y)  Kafamdaki bu sorulara bir cevap verebilecek misin?

Sonraki Ödev:  Çevreyi Korumaya Yönelik Dernek ve Vakıfları Araştırınız.

9. Aşağıdaki atasözlerini anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

atasözlerini anlamlarıyla eşleştiriniz


10. Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Cümlelerdeki benzetme (teşbih) unsurlarını tespit ederek belirtilen yerlere yazınız.
Cevap:

Ahmet, aslan gibi güçlü bir çocuktu.

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap