Anasayfa Kitap Cevapları
26 Eylül 2022, 22:10 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 21-22-23-24. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 21-22-23-24. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dağılma Özelliği ve Ortak Çarpan Özelliği gibi konuların da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 21-22-23-24 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Dağılma Özelliği ve Ortak Çarpan Özelliği Cevapları

1. ÜNİTE 1. Bölüm Doğal Sayılarla İşlemler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 21-22-23-24. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları MEB Yayınları

4 kutuda sekizer, 4 kutuda da onar lokum bulunmaktadır. Tüm lokumların sayısını farklı yollarla nasıl bulacağınızı düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: 4 . 8 + 4 . 10 = 72

Yukarıdaki ABCD dikdörtgeninin alanını çarpma işleminin toplama işlemi üzerine dağılma özelliğini kullanarak bulunuz
Cevap:

8 + 2 = 10
10 . 6 =60 cm² veya
2 . 6 + 8 . 6= 60 cm²


Aşağıdaki işlemleri çarpma işleminin toplama işlemi üzerine dağılma özelliğini kullanarak yapınız.
Cevap:

(21 + 8) · 13 = 377
21. 13 + 8 . 13= 377

11 · (17 + 5) = 242
11 . 17 + 11 . 5 =242


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

30 · 59 işleminin sonucunu dağılma özelliğini kullanarak bulunuz
Cevap:

30.(61-2)= 30. 61 – 30.2
=1770

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72-74. Cevapları KOZA Yayınları

39 · 103 işleminin sonucunu dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.
Cevap:

39 .(105 – 2)
=39.105 – 39.2
=4095 – 78
=4017


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları

Zeynep Hanım, satmak için her bir kolide 5 kavanoz çilek reçeli ve 4 kavanoz kayısı reçeli olan 10 koli hazırlamıştır. Zeynep Hanım’ın toplam kavonoz sayısını ortak çarpan parantezine alma özelliği ile ifade ediniz.
Cevap:

10 . (5 + 4)
=10.5 + 10.4
=50 + 40
=90


ir sınavda her doğru cevap için 4 puan verilirken her yanlış cevap için 2 puan siliniyor. 30 soruluk bir sınavda bütün soruları cevaplayan ve 15 doğru cevabı olan Nihal’in kaç puan alacağını ortak çarpan parantezine alma özelliğini kullanarak hesaplayınız
Cevap:

15 . (4-2)
=15.4 – 15.2
=60 – 30
=30


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

1.Yukarıdaki kırmızı renkli karelerin ve toplam karelerin sayısını çarpma işleminin dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.
Cevap: 4.(3+7) = 40 veya 4.3 + 4.7=40


2. 36 · (13 + 25) = 36 · ? + 36 · 25 işleminde yerine ? yazılması gereken sayıyı bulunuz.
Cevap: ? =13


3. Bir düğün salonundaki 65 masanın her biri 10 papatya ve 5 gül ile süslenecektir. Bunun için kullanılacak papatya ve güllerin toplam sayısını ortak çarpan parantezine alma özelliğini kullanarak bulunuz.
Cevap: 65 . (10+5) = 975

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153-156. Cevapları MEB Yayınları

4.Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları


5. I. adım 68 · 99 = 68 · (100 – 1)
II. adım = 68 · 100 – 68 · 1
III. adım = 680 – 68
IV. adım = 612
Eda, öğretmeninin sorduğu 68 · 99 işlemini kısa yoldan yukarıdaki gibi yapmıştır.
Buna göre Eda ilk hatayı kaçıncı adımda yapmıştır?

Cevap: C

A) I.
B) II.
C) III.
D) IV


6. 8 · 32 işleminin eşiti aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) (8 + 30) + (8 + 2)
B) (8 · 30) + (8 · 2)
C) (8 · 30) · (8 · 2)
D) (8 + 30) · (8 + 2)


7. ? . 25 – 32 · 25 = 43 · 25
Yukarıda verilen eşitliğe göre ? yerine gelecek sayı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: D

A) 11
B) 25
C) 43
D) 75


8. Yukarıdaki birim karelerin toplamının işlem olarak ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A) 5 · (6 – 3)
B) 5 · (8 + 3)
C) 5 · (6 + 3)
D) 5 · (9 – 5)

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.