Anasayfa Kitap Cevapları
14 Şubat 2024, 0:08 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 82-91. Cevapları Anadol Yayıncılık

Coğrafi Konumu Öğreniyorum Cevapları

3. Ünite Yeryüzünde Yaşam: 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 82-83-84-85-86-87-88-89-90-91. Sayfa Anadol Yayıncılık

Türkiye’nin Mutlak Konumu ve Bunun Sonuçları


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82 Sayfa Cevapları Anadol Yayınları

Hazırlık Çalışması

Okulunuzun bulunduğu yeri bilmeyen birine okulunuzu bulabilmesi için nasıl yardımcı olursunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Okulumun nerede olduğunu çevresinde nelerin bulunduğunu söyleyerek yardımcı olmaya çalışırım


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91 Sayfa Cevapları Anadol Yayınları

Aşağıdaki soruları 89 ve 90. sayfada verilen haritaları dikkate alarak cevaplayınız

1. Topraklarının tamamı Ekvator’un kuzeyinde yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Asya, Avrupa , Kuzey Amerika Kıtaları Ekvator’un kuzeyinde yer almaktadırlar.


2. Topraklarının tamamı Ekvator’un güneyinde yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Okyanusya, Antarktika kıtaları Ekvator’un güneyinde yer almaktadır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207 Cevapları MEB Yayınları

3. Ülkemizin çevresinde hangi kıtalar bulunmaktadır?
Cevap: Avrupa, Asya ve Afrika Kıtaları bulunmaktadır.


4. Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin doğusunda yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Asya, Okyanusya kıtaları başlangıç meridyenin doğusunda yer almaktadır.


5. Topraklarının tamamı başlangıç meridyeninin batısında yer alan kıtalar hangileridir?
Cevap: Kuzey Amerika, Güney Amerika Kıtaları başlangıç meridyeninin batısında yer almaktadır.


6. Kuzey kutup noktasına en yakın olan kıtalar hangileridir?
Cevap: Asya, Kuzey Amerika Kıtaları Kuzey kutup noktasına en yakın olan kıtalardır.


7. Hint Okyanusu’na kıyıları olan kıtalar hangileridir?
Cevap: Hint Okyanusu’na Asya, Afrika ve Okyanusya kıtalarının kıyıları vardır.


8. Doğusunda Avrupa ve Afrika kıtasının olduğu okyanus hangisidir?
Cevap: Atlas Okyanusu’dur.


9. Büyük Okyanus’a kıyıları olan kıtalar hangileridir?
Cevap: Kuzey Amerika, Güney Amerika, Okyanusya ve Asya, Büyük Okyanusa kıyıları olan kıtalardandır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 111-112-114-116 Cevapları MEB Yayınları

10. Güney kutup noktasına en yakın olan kıta hangisidir?
Cevap:  Güney Kutup noktasına en yakın olan kıte Güney Amerika’dır.


11. Güney Amerika kıtası hangi okyanuslarla çevrilidir?
Cevap: Güney Amerika’nın Büyük Okyanus ve Atlas Okyanus’una kıyıları vardır.


12. Ülkemizin Ekvator’a ve başlangıç meridyenine göre konumunu belirtiniz.
Cevap: Başlangıç meridyenine göre Doğu yarım kürede, Ekvatora göre Kuzey Yarım Kürede  yer almaktadır. Ülkemizin Mutlak konumu 36-42° kuzey paralelleri, 26-45° doğu meridyenlerinde yer almaktadır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.