Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 21:53 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128-129. Cevapları MEB Yayınları

3. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Osmancık Metni Cevapları

4. TEMA: Erdemler 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128-129. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları

(1, 2, 3 ve 4. soruları Osmancık metnine göre yanıtlayınız.)

1. Ede Balı Osmancık’a niçin öğüt vermektedir?
Cevap: Devleti ve milleti huzur içinde yaşatabilmesi için öğüt vermektedir.

2. Ede Balı, Osmancık’ın hangi erdemlere sahip olmasını istiyor?
Cevap: uysallık, gönül alma, bağışlama, adaletli olması gibi erdemlere sahip olmasını istiyor.

3. Osmancık’ın yükü neden ağır ve işi çetindir?
Cevap: Milletin lideri olduğu için yükü ağır ve işi çetindir.

4. ”Haktan, adaletten, merhametten, azimden garip komasın. ” sözünü açıklayınız.
Cevap: Hak, adalet, merhamet bir kişinin doğru yolda olmasını sağlar. Bu söz kişinin bu yoldan çıkmaması gerektiğini anlatmaktadır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264-265-266-267-268-269 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin konusu diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B
A) Dostun attığı taş baş yarmaz.
B) Dost başa düşman ayağa bakar.
C) Dost dostun ayıbını yüzüne söyler.
D) Dost acı söyler.


6. Aşağıda verilen cümleleri anlamlarına uygun olarak parantez içinde verilen deyimlerle tamamlayınız.
(ateş püskürmek, çamura yatmak, gözden kaçırmak, huzur bulmak, el bebek gül bebek)

Cevap:
• Ödevimi kontrol ederken bazı hataları gözden kaçırdım.
• Çocuk çok nazlıydı, el bebek gül bebek yetiştirildiği belliydi.
• Kadın o kadar öfkeliydi ki âdeta ateş püskürüyordu
• Bu küçük kasabaya yerleştikten sonra huzur buldum
• Adam borcunu ödemiyor, türlü bahanelerle çamura yatıyordu

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15-17-18. Cevapları ATA Yayıncılık

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zincirleme isim tamlaması vardır?
Cevap: D
A) Komşunun dükkânı yeni açıldı.
B) Halkının durumunu merak ediyordu.
C) Padişahın ağzından şu cümleler döküldü.
D) Kumaş dükkânının sahibi padişahı tanımadı.


8. Aşağıda verilen isim tamlamalarının çeşidini bularak parantez içindeki boşluklara yazınız.
Cevap:
• kurul üyeleri (belirtisiz isim tamlaması)
• babamın arabasının lastiği (zincirleme isim tamlaması)
• kedinin tüyleri (belirtili isim tamlaması )
• kaldırım taşı (belirtisiz isim tamlaması)
• Çanakkale Savaşı’nın destanı (zincirleme isim tamlaması)
• çiçeğin kokusu (belirtili isim tamlaması)


9. “Ağacın meyvesi olunca başını aşağı salar.“ atasözünde aşağıdaki erdemlerden hangisi vurgulanmaktadır?
Cevap: D
A) Yardımseverlik
B) Cömertlik
C) Dürüstlük
D) Alçak gönüllülük

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.