Anasayfa Kitap Cevapları
24 Nisan 2024, 21:10 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-219 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe 7. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

7. TEMA Bilim ve Teknoloji: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-219. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB Yayınları

Aerodinamik cevapları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruyu metinden hareketle yanıtlayınız.)

1. Aerodinamik nedir?
Cevap: Hareketli bir cismin hava akımı içindeki davranışının incelenmesidir.


2. Modern otomobiller ile eski otomobiller arasındaki fark nedir?
Cevap: Modern otomobiller eski otomobillere göre daha az hava sürtünmesi oluşturmaktadır.


3. Sürtünme kuvvetinin olmaması otomobillerin hareketini ne yönde etkiler?
Cevap: Sürtünme kuvvetinin olmaması otomobillerin hareketini olumsuz etkileyecektir. Çünkü fren tutmak istediğinde çok zor ve geç duracaktır arabalar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları MEB Yayınları

4. Metnin türü ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Bilgilendirici bir metindir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 75-79-80-81-82. Cevapları ANKA Yayınevi

A) Bilgilendirici bir metindir.
B) Gezilip görülen yerler anlatılmıştır.
C) Karşılıklı konuşmalardan oluşmuştur.
D) Uzaktaki birine yazılmıştır.


5. Metnin dil ve anlatımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) Benzetme yapılmıştır.

A) Neden-sonuç cümlesi kullanılmıştır.
B) Koşul cümlesi kullanılmıştır.
C) Karşılaştırma yapılmıştır.
D) Benzetme yapılmıştır.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmıştır?
Cevap: B) Tüm yolculuklarında bol bol gözlem yapar ve bilgi toplardı.

A) Piri Reis’in haritası kıtanın sahil kesimlerini gösteriyordu.
B) Tüm yolculuklarında bol bol gözlem yapar ve bilgi toplardı.
C) Karbon ayak iziniz, sizin gezegen üzerinde bıraktığınız izdir.
D) Üç boyutlu yazıcılarda ürünler farklı teknolojiler kullanılarak oluşturulur.


7. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde edat kullanılmamıştır?
Cevap: C) İlk üç boyutlu yazıcı teknolojisi günümüzde de kullanılıyor.

A) Bunun için çeşitli bilgisayar programları kullanılıyor.
B) Üç boyutlu yazıcı mimari, sanat, sağlık gibi alanlarda kullanılıyor.
C) İlk üç boyutlu yazıcı teknolojisi günümüzde de kullanılıyor.
D) Toplum bilimleri içerisine tarih, hukuk ve siyaset bilimi gibi disiplinler girmektedir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 119-123-124-125-126-127-128-129. Cevapları ANKA Yayınevi

8. Aşağıdaki cümlelerde nesnel olanların başına (N), öznel olanların başına (Ö) yazınız.
Cevap:

(Ö) Bu buluş bütün gençleri heyecanlandıracak.
(N) Doğa bilimlerinden biri de astronomidir.
(Ö) Teknolojik gelişmeler insanları yalnızlaştırıyor.
(N) İlk cep telefonu yaklaşık olarak bir tuğla boyutlarındaydı.


9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili bağlaçların hangisi düşüncenin akışını değiştirmiştir?
Cevap: D) Edison sayısız zorlukla karşılaşmış ama pes etmemiştir.

A) Batlamyus bir astronom ve coğrafyacıydı.
B) Pasteur’ün en önemli buluşlarından biri de kuduz aşısıdır.
C) Kopernik ile Galileo aynı evren kuramını benimsedi.
D) Edison sayısız zorlukla karşılaşmış ama pes etmemiştir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap