Anasayfa Kitap Cevapları
6 Nisan 2022, 1:01 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf 1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

1. TEMA DUYGULAR 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37. Cevapları MEB Yayınları 

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

1. Metindeki olay nerede ve kimler arasında geçmektedir?
Cevap: Metindeki olay Brezilya da bir adam ve penguen arasında geçmektedir.


2. Haberin kahramanları birlikte ne kadar vakit geçirmişlerdir?
Cevap: Haberin kahramanları birlikte yaklaşık on bir ay geçirmişlerdir.


3. Dindim’in ortadan kaybolmasından sonra De Souza ne hissetmiştir?
Cevap: Dindimin kaybolmasından sonra De Souza Dindim’in geri döneceğinden emin olduğunu hissetmektedir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıdakilerden hangisi metindeki kahramanların yaşadığı duygulardan biri değildir?
Cevap: D

A) özlem
B) merhamet
C) vefa
D) hayal kırıklığı

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 50-52-53-54-55 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

5. Haber metnine uygun bir başlık yazınız
Cevap: İki yabancı – Dostluğun Göstergesi


6. “Hayvanları çok sev ………. onları incitme.“ cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?
Cevap: B

A) ancak
B) çünkü
C) fakat
D) ama


7. Aşağıda yarım bırakılmış cümleleri koyu yazılan kelimelerin anlamına dikkat ederek tamamlayınız
Cevap:

• Sizinle pikniğe gelemeyeceğim çünkü yapmam gereken ödevlerim var.
• Herkes ona acıyor fakat o bunların farkında değil
• İstanbul çok güzel bir şehir lakin insanları çok farklı
• Çok güzel vakit geçiriyorum ama artık gitmem gerek.
• Hak ettiği değeri görmedi hâlbuki çok güzel bir filmdi.
• Son konuyu da anlatmak isterdim ne var ki vaktimiz sınırlıydı.
• Kek yapacaktım ne yazık ki evde hiç un kalmamış.
• Özgür bir şekilde davranabilirsin ancak kurallara uyman gerekir

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-230-231-232-233-234. Cevapları ATA Yayıncılık

8. Aşağıdaki atasözlerinde geçen söz sanatlarını bularak boş bırakılan yerlere yazınız.
Cevap:

Ak akçe kara gün içindir tezat (zıtlık)
Ana gibi yâr Bağdat gibi diyar olmaz. mübalağa (abartma)
Eşeği düğüne çağırmışlar: “Ya odun eksik ya su.” demiş. kişileştirme


9. Aşağıda verilen özelliklerden hangisi anı türüne ait değildir?
Cevap: C

A) Bilgilendirici metin türlerinden biridir.
B) Olaylar yazarın ağzından anlatılmaktadır.
C) Anlatılan olaylar hayal ürünüdür.
D) İnsan belleğinde iz bırakan olayları anlatır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.