Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 22:55 - Betül Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95. Cevapları MEB Yayınları

3.Tema Değerlendirme Soruları Dünyayı verelim Çocuklara Metni Cevapları

3. TEMA: Çocuk Dünyası 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 94, 95. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruları şiire göre yanıtlayınız.)

1. Şair dünyayı kimlere, neden vermek istemektedir?
Cevap:   Şair dünyayı çocuklara vermek istemektedir çünkü dünyaya bir  günlüğüne de olsa doysunlar istiyor.

2. Yukarıdaki şiirde dünya nelere benzetilmiştir?
Cevap:
Dünya kocaman bir elmaya benzetilmiştir.
Dünya sıcacık bir ekmek benzetilmiştir.
Dünya allı pullu bir balona benzetilmiştir.

3. Sizce çocuklar dünyaya arkadaşlığı nasıl öğretebilir?
Cevap: Çocuklar dünyaya arkadaşlığı gülerek, saf ve güzel düşüncelerle, birlikte oyunlar oynayarak öğretebilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264-265-266-267-268-269 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

4. “Çocuklar dünyayı alacak elimizden. Ölümsüz ağaçlar dikecekler.” dizelerinden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap:   ” Çocuklar dünyayı alacak elimizden .Ölümsüz ağaçlar dikecekler” dizelerinden çocukların doğayı büyükler gibi hiçe saymayacağını saf ve güzel duygularla dünyayı güzelleştireceklerini anlıyorum.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıda yer alan dörtlükteki ses benzerliklerini bularak ilgili yerlere yazınız.
Cevap:
Ecel büke belimizi, ⟶  e ve l
Söyletmeye dilimizi, ⟶ e ve l
Hasta iken hâlimizi, ⟶ a ve i
Soranlara selam olsun. ⟶s ve a
Yunus Emre

6. Aşağıdaki sözcükleri yapısı bakımından (basit, türemiş, birleşik) inceleyerek ilgili kutulara
yazınız.
Eskişehir, yorgun, arabam, gözlem, yolculuk, uyurgezer, kuşlar, sucu,
korkuluk, açıkgöz, köyün, akbaba, masa, ağaçkakan, ağaçta

Cevap:
6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 95 cevapları

7. Aşağıdaki cümlelerden hangisi özneldir?
Cevap:
A) Şairin son kitabı dört bölümden oluşuyor.
B) Bu kitap herkesi etkileyecek niteliktedir.
C) Özdeyişler söyleyeni belli olan sözlerdir.
D) Akdeniz Bölgesi yurdumuzun güneyindedir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198-200-201-202-203-204. Cevapları ATA Yayıncılık

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi basit kelimelerden oluşmuştur?
Cevap:
A) Dünyayı çocuklara verelim.
B) Ölümsüz ağaçlar dikecekler.
C) Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı.
D) Allı pullu bir balon gibi verelim.

9. “Sevgi ve dostluk şu dünyada o kadar az kişiye nasip oluyor ki…“
Yukarıdaki cümlede kaç tane türemiş kelime vardır?

Cevap:
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.