1. ÜNİTE MELEK VE AHİRET İNANCI 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 9-10-11-12-13-16-17. Cevapları GÜN Yayınları
Melekler hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Nurdan yaratılan manevi varlıklardır. Meleklerde dişilik, erkeklik kavramı yoktur. İnsanlarda bulunan özellikler yoktur.
Yukarıdaki ayetler, meleklerin özellikleri ve görevleri hakkında sizlere neler düşündürmektedir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Melekler Allah’a iman eden, Allah’tan korkan ve emirlerine itaat eden varlıklardır.
İçinde melek kavramı geçen deyim ve atasözleri araştırınız
Cevap:
Ahirette buluşmak”, “Ahirette kavuşmak”, “İşimiz ahirete kaldı.” gibi sözler niçin söylenir? Bu ifadelerin anlamı hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Ölümce dirilen yaşama inanılmaktadır. Ahirette kavuşmak, ahirette buluşmak sözleri buradan gelmektedir.
Yukarıdaki ayetlerden, dünya hayatı ile ahiret arasındaki ilişki konusunda ne gibi ilkeler çıkarılabilir? Arkadaşlarınızla konuşunuz ve tespit ettiğiniz ilkeleri aşağıya yazınız.
Cevap: Dünya hayatında tek dünya için değil ahiret içinde çalışılması gerekir. Ahiretin için iyilik yapmalı ve karşılığını öldükten sonra alırsın. Dünya hayatı için çalışıldığı zaman da dünyada değerlendirileceğizdir.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa Cevapları Teşekkürler ödevim bitti
Çok sağolun ama keşke ayrıntılı yapsaydiniz ama bişey olmaz teşekkürler ❤️
Çok teşekkürler gerçekten
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.