7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-120-122-123. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 118-119-120-121-122-123 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “3. Bölüm: Karışımlar Cevapları“, “Karışımların Sınıflandırılması Cevapları“, “Çözünme Hızına Etki Eden Faktörler Cevapları” ve “Günlük Yaşamda Karşılaşılan Çözeltiler Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-120-122-123. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
4. Ünite: Saf Madde ve Karışımlar 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-121-122-123. Cevapları MEB Yayınları
Şekerin limonatada yeterince çözünmemesinin nedeni nedir? Şekerin daha iyi çözünmesi için ne yapılabilir?
Cevap: Limonata soğuk olduğu için ve yeterince karıştırılmadığı için çözünmemiştir. Bunun için iyice karıştırılması gerekir.
Karışımların Sınıflandırılması Cevapları
Aşağıdaki deneyi yapım aşamalarına uyarak tamamlayınız.
Sonuç:
• Bu karışımları homojen ve heterojen olarak sınıflandırınız.
Cevap:
• Hangi maddeler su içerisinde eşit miktarda dağıldı? Yazınız.
Cevap: Tuz ve şeker eşit miktarda dağıldı.
Aşağıdaki deneyi yapım aşamalarına uyarak tamamlayınız.
Sonuç:
• Kronometredeki ölçüm sonuçlarını karşılaştırarak hangi koşullarda şekerin daha hızlı çözündüğünü yorumlayınız.
Cevap: Toz şeker, küp şekere göre daha hızlı çözündü ayrıca 20°C olan suya göre 40°C’lik suda şeker daha hzılı çözündü.
• Kullandığınız değişkenleri belirleyerek aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Cevap:
Aşağıda bazı karışım örnekleri verilmiştir. Bu karışımları oluşturan maddelerin fiziksel hâllerini ve karışım türünü ilgili yerlere örnekteki gibi yazınız.
Cevap: