7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54-55. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 51-52-53-54-55 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Geçmişten Günümüze Hücre Cevapları” ve “Hücreden Organizmaya Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54-55. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
2. Ünite: Hücre ve Bölünmeler 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54-55. Cevapları MEB Yayınları
Hücreyi gözlemlemek için kullanılan alet, nasıl keşfedilmiş olabilir?
Cevap: Gözlük camlarının üst üste konulmasıyla keşfedilmiş olabilir.
Hücrenin yapısının mikroskop ile incelendiğini biliyorsunuz. Peki, mikroskobun icadı mı yoksa hücrenin keşfi mi daha önce gerçekleşmiştir? Araştırma sonuçlarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Mikroskobun keşfi daha önce olmuştur.
Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın çalışmalarını araştırınız. Sancar’ın çalışmalarında hücre ile ilgili bilimsel gelişmelerin önemini tartışınız.
Cevap: Aziz Sancar’ın çalışmaları sonrasında bakterinin genleri ve proteinleri birbirine karışmadan incelenebilmiştir.
Aşağıdaki yapboz parçalarının üzerinde bazı tarihler, bilim insanları ve hücrenin keşfi ile ilgili çeşitli bilgiler yer almaktadır. Bu yapboz parçalarından birbiri ile ilişkili olanları belirleyip ortak renklere boyayınız.
Cevap:
Aşağıdaki akvaryumlarda her balık, altında yazılı olan organel ya da yapıyı temsil etmektedir. Günlük hayattan bazı örnekler ve görseller ise akvaryumların yanındaki şövalelere yerleştirilmiştir. Bu örnekler ile hücredeki yapı ve organeller arasında bağ kurunuz. İlgili organel ya da yapıyı temsil eden balığı boyayınız.
Cevap:
Ben ilk şekli görünce mutasyon düşünmedim. Bölünmekte olan bir hücre gibi düşünmüştüm. Ama mutasyonmuş cevap. Günümüzde hastalıkların artmasına sebep olan da bu hücre mutasyonları. Kanserler vb hastalıklar