Anasayfa Kitap Cevapları
18 Ekim 2023, 19:50 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik 1. Ünite Değerlendirme Cevapları

1. ÜNİTE Sayılar Ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

1. -4, -2, -1, 3, 5 tam sayılarından çarpımları negatif olan iki tam sayının toplamı en az kaç olabilir?
Cevap:

(-4) . 3 = -12
Toplamı ise -4 + 3 = -1 olur.


2. -6, -4, -2, 0, 1, 4, 7 tam sayılarından ikisinin toplamı 0 olduğuna göre bu iki tam sayının çarpımı kaçtır?
Cevap:

-4 + 4 = 0 olduğuna göre
(-4). 4 = -16 olur.


3. (-8) ile (-2) arasındaki en küçük tam sayı ve (-17) ile (-5) arasındaki en büyük tam sayının çarpımı kaçtır?
Cevap:

(-8) – … – (-2) → arasındaki en küçük tam sayı -7’dir.
(-17) – ….. – (-5) → arasındaki en büyük tam sayı -6’dır.

(-7) . (-6) = 42 olur


4. Derin dondurucuda -18 °C’ta dondurulan bir yiyeceğin sıcaklığı, fırında 3 dakika kaldığında 18 °C artmaktadır. Bu yiyecek fırında 5 dakika kalırsa son sıcaklığı kaç derece olur?
Cevap:

3 dakika da 18°C oluyorsa dakikada;
18 ÷ 3 = 6° artmaktadır.
5 dakika sonrası için 5 . 6 = 30°C artar.
(-18) + 30 = 12° C olur.


5. Bir öğrenci ocak ayının ilk günü hava sıcaklığını ölçmüş ve ölçüme başladığı günden itibaren sıcaklığın her gün 2 °C azaldığını gözlemlemiştir. Ocak ayının 5. günü hava sıcaklığı +4 °C ölçüldüğüne göre ilk günkü hava sıcaklığı kaç °C’tur?
Cevap:

5. günü hava sıcaklığı 4°C’dir.
4 gün geçtiğine göre 4 . 2 = 8°C fazla olması gerekir. Buna göre;
(+4) +(8) = 12°C ilk günkü sıcaklık değeridir.


6. Sayı doğrusunda (-3) ile (+4) arasında bulunan sıfırdan farklı tam sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap:

(-2) . (-1) . 1 . 2 . 3 = 12’dir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 210-215. Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Bir alışveriş merkezinin üçüncü katında bulunan Ali; Serkan’ın bulunduğu kattan dört kat aşağıda, Tarkan’ın bulunduğu kattan beş kat yukarıdadır. Buna göre Serkan ve Tarkan’ın bulunduğu katları belirten tam sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap:

Ali 3. katındadır.
Serkan dört kat yukarıda ise; 3 + 4 = 7. kattadır.
Tarkan beş kat aşağıda ise; 3 – 5 = -2. kattadır.
(7) . (-2) = -14 olur.


8. 3400 gr olarak dünyaya gelen sağlıklı bir bebeğin aylık ortalama 600 gr alması beklenmektedir. Buna göre ilk altı ayın sonunda sağlıklı bir bebeğin kütlesi kaç kilogram olur?
Cevap:

Aylık 600 gram alıyorsa;
6 . 600 = 3600 gram 6 ayda alması gereken ağırlıktır.
3400 + 3600 = 7000 gram
7000 gram → 7 kg ilk altı ayın sonunda olacağı ağırlıktır.


9. -4, -1, +7 tam sayılarının çarpımının, bu tam sayıların toplamına bölümü kaçtır?
Cevap:

(-4) . (-1) . (+7) = 28
(-4) + (-1) + 7 = +2

Bölümü → 28 ÷ 2 = 14 olur.


10. 88 kg olan Halil, diyetisyene gidip üç ayda 76 kg’a inmek istemektedir. Buna göre Halil’in ayda ortalama kaç kg zayıflaması gerekir?
Cevap:

88 – 76 = 12 kg vermesi gereken kilodur.
12 ÷ 3 = 4 kg ayda vermesi gereken ağırlıktır.


11. İki basamaklı en büyük doğal sayının (-11) sayısına bölümü kaçtır?
Cevap:

İki basamaklı en büyük doğal sayı 99’dur. Buna göre;
99 ÷ (-11) = -9 olur.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

12. Bir iş yerinde bulunan klima iki farklı kademede çalışmaktadır. Klima birinci kademede çalıştırıldığında iş yerinin sıcaklığı 20 dakikada 1 °C, ikinci kademede çalıştırıldığında ise 10 dakikada 2 °C azalmaktadır. İş yerinin sıcaklığı 40 °C iken klima ikinci kademede yarım saat çalıştırıldıktan sonra birinci kademeye alınmıştır. Klima çalışmaya başladıktan kaç dakika sonra oda sıcaklığı 21 °C’a düşer?
Cevap: C) 290

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 114-115-116-117-118. Cevapları MEB Yayınları

İlk sıcaklık 40°C

1. kademe 20 dakikada 1°C azalmaktadır.
2. kademe 10 dakikada 2°C azalmaktadır.

Klima ilk olarak 2. kademede yarım saat çalıştırıldığına göre;
yarım saat → 30 dakika
30 ÷ 10 = 3
3 . 2 = 6°c azalmıştır.
40 – 6 = 34°C olmuştur.

21°C olması için
34 – 21 = 13°C azalması gerekir
Daha sonra 1. kademede çalıştırılmıştır.
20 dakikada 1 derece azaldığına göre;
20 . 13 = 260
yarım saatte 2. kademede çalıştığına göre;
260 + 30 = 290 dakika sonra oda sıcaklığı 21°C olur.


13.Deniz seviyesinden 30 metre yükseklikte uçan bir martı denizin 1 metre derinliğindeki balığı fark edip bulunduğu konumdan dikey olarak dalış yapmış, avını yakaladıktan sonra da 16 metre yükselmiştir. Buna göre martının toplamda aldığı yol kaç metredir?
Cevap: B) 47

İlk konumu denizden 30 metre yüksekliktir.
30 + 1 + 16 = 47


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları14

14. Yukarıdaki tabloda her bir satırdaki sayıların toplamı yan taraftaki bölüme, her bir sütundaki sayıların toplamı ise alt taraftaki bölüme yazılmıştır. Tablodaki her harf bir tam sayıyı ifade ettiğine göre AC + B ∙ D işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları14-1


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları15

15. Bu bilgilere göre şubat ayında 9 GB internet kullanan Kerem Bey’in şubat ayı faturası kaç Türk lirası olur? 
Cevap: D) 46

42 + 3,70 + 6,50 + 1,80 = 54 TL düzenli olarak ödemesi gereken miktar
9GB internet kullandığına göre; 12TL ek ücret olacaktır. Buna göre;
54 + 12 = 66 TL
20 TL’de indirim olduğu için
66 – 20 = 46 TL ödemesi gereken tutardır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap