Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 11:12 - Mehmet Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 189-190-191 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Atatürk ve Demokrasi Cevapları

6. ÜNİTE: Yaşayan Demokrasi 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 189-190-191 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Atatürk ve Demokrasi Cevapları


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Mustafa Kemal’in aşağıdaki sözünü okuyunuz ve soruyu cevaplayınız.

Mustafa Kemal’e göre cumhuriyet insanlara neler kazandırmaktadır?
Cevap:  Cumhuriyet bir insanın bir milletin özgür ve bağımsız olduğunu göstermektedir. Cumhuriyet ile yönetilen bir devlet özgür ve bağımsız olup daha ileri gitmeye adımlarını daha sağlam atmaya başlayacaktır. İnsanlar hakkını aramaktan korkmayacak, kendi özgürlüğü için daha ileriye yürüyeceklerdir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Atatürk’ün aşağıdaki sözünü okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

Memlekette muhalif bir fırka teşkil etmek lazımdır. Böyle bir fırka vücuda gelirse Mecliste tartışma daha serbest olur. Mesela, siz böyle bir fırkanın başına geçerseniz bildiklerinizi serbestçe Mecliste söylersiniz. Bu suretle uygulamada görülen birçok hataların önü alınmış olur.
Osman Okyar, Mehmet Seyitdanlıoğlu, Fethi Okyar’ın Anıları, s. 96 (Düzenlenmiştir.)

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

1. Atatürk bu sözü neden söylemiştir? Açıklayınız.
Cevap:  Yeni fikirler ve yeni düşünceler ile daha iyi bir devlet kurmak için bu sözü söylemiştir.

2. Atatürk kendi partisine muhalefet yapacak bir başka partinin kurulmasını neden istiyor? Açıklayınız.
Cevap: Tartışmalar sayesinde doğru yolun bulunacağı ve hataların düzeltileceğini düşünüyor. Çünkü muhalif bir parti demek yeni düşünce yeni fikirler demektir.

3. Siyasi partiler ile demokrasi arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Siyasi partiler halkın her görüşünü temsil etmektedir. Bu yüzden siyasi partiler demokrasinin aynasıdır.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Aşağıdaki soruları fotoğraftan yararlanarak cevaplayınız.

1. Bu fotoğraf ne zaman ve nerede çekilmiş olabilir?
Cevap: Seçim zamanında çekilmiş olan bir fotoğraf olabilir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147-148-149 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2. Bu fotoğrafa bir isim verseydiniz ismi ne olurdu?
Cevap: Halkın Kararı

3. Fotoğraf ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Cevap: Kadınlara da söz hakkı verilerek ayrım yapmadan herkes oy kullanabilir.

4. Bu fotoğraf Türk demokrasi tarihinde önemli bir olayı anlatmaktadır. Sizce bu olay nedir? Neden önemlidir?
Cevap: Olay bir seçimdir. Önemli olmasının sebebi Cumhuriyet ile yönetilen bir devletin halkı sınıf ayrımı yapmadan hepsinin özgür iradesi ile oy kullanmasını göstermektedir.

5. Fotoğrafın konusu ile Atatürk’ün Türk demokrasisinin gelişimine katkısını nasıl ilişkilendirebilirsiniz?
Cevap: Atatürk sayesinde insanlar özgür ve bağımsız olmanın ne demek olduğunu anlamış ve düşüncelerini, fikirlerini çok rahat bir şekilde ifade etmeye başlamışlardır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.